Összeverekedtek a migránsok Magyarkanizsán

 A délvidéki Magyarkanizsán tartózkodó migránsok között tömegverekedés tört ki, amikor a helyi Vöröskereszt munkatársai ivóvizet kezdtek el kiosztani a számukra – adja hírül a DélHír.

A portálnak nyilatkozó szemtanuk elmondták, hogy a tömegverekedés amiatt tört ki, mert mindenki  nagyobb kiszerelésű vizet szeretett volna kapni, ezért ölre mentek azok, akiknek kisebb üvegek jutottak. 

Hírdetés

A balhé hatására a magyarkanizsai Vöröskereszt megszakította a humanitárius akciót, ekkor viszont egymás kezéből kezdték el kitépni a flakonokat, így újabb verekedésekre került sor. Végül a rendőrségnek kellett közbeavatkoznia. Az incidens során komolyabb sérüléseket nem szenvedett senki sem.

Magyarkanizsán már eddig is többször előfordult, hogy a migránsoknak egymás között vitái támadtak, amely kisebb-nagyobb incidensekhez vezetett, ám ezidáig a helyieket nem érte komolyabb inzultus.

A Tisza-menti városba mindemellett épp tegnap érkezett meg az első három olyan konténer, amelyet a rendőrség udvarán állítottak fel a menekültek számára. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »