Összeszólalkozott a bíróval a főváros ügyvédje

Összeszólalkozott a bíróval a főváros ügyvédje

Összeszólalkozott a bíróval a főváros jogi képviselője a Mahir Cityposter Kft. ügyében indult tárgyaláson. Az ügyvéd a plakátcéget a tárgyalás szándékos hátráltatásával vádolta, de a bíró nem osztotta álláspontját. A Mahir szerződését tavaly ősszel mondta fel a budapesti önkormányzat.

„Egy közmondás jutott eszembe, hogy aki disznóval birkózik, maga is mocskos lesz” – így reagált a Mahir Cityposter Kft. ügyvédje a Fővárosi Önkormányzat jogi képviselőjének vádjára, aki azt állította: a Cityposter hátráltatja a tárgyalást, mert nem csatol be iratokat és bizonyítékokat visszatart. Magyar György szerint ez nem igaz. A szóhasználatért a bíró figyelmeztette.

Azonban a bíró szerint is valótlan, amit a főváros állít. Csikós Csaba, a főváros jogi képviselője ezt kifogásolta.

Bíró: Mit is mondott, ügyvéd úr? Valami egészen elképesztő volt! Nyilatkozzak, szíveskedjek nyilatkozni arról, hogy?

Hírdetés

Csikós Csaba: Mi a valótlanság!

A főváros jogi képviselője szerint a Cityposter nem szerződés szerint teljesítette a hirdetéseket: nem helyezte ki a hatszáz új hirdetőtáblát, és ráadásul nagyobb kedvezményeket adtak fővárosi intézményeknek, mint ami a szerződésben megállapodtak. A Mahir jogi képviselője szerint azonban mindenben szerződés szerint jártak el. Igazukat tanúkkal is bizonyítanák.

„Ez egy tartós jogviszony, 25 évre szól. Pályázati alapon álltunk ebben a jogviszonyban, nem mi szabtuk a feltételrendszert, az alperes hozta őt ebbe a pozícióba és ebben a pozícióban szolgáltatott teljes körűen. Igenis óriási jelentősége van tehát, hogy az évek folyamán hogyan zajlottak ezek az események. És vajon – és ez már nem költői kérdés, hanem valós kérdés – mi vezetett odáig tíz év után, hogy ami eddig jó volt, az most hirtelen rossz lett” – fejtette ki Magyar György.

A Mahirral tavaly ősszel romlott meg a főváros viszonya. A közgyűlés hirtelen mondta fel a szerződést egy 2013-as rendeletre hivatkozva. Egyúttal kötelezte a céget, hogy december 31-ig bontsa el a hirdetőoszlopait, amit a Mahir nem tett meg. Válaszul a városhaza maga látott neki a munkának, de a bíróság ezt leállíttatta.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »