Összeomlottak a dzsihádisták védelmi vonalai Kelet-Idlebben (videók)

Összeomlottak a dzsihádisták védelmi vonalai Kelet-Idlebben (videók)

A Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei felszabadították Waszitah, Tal Dzsina, Szeihah, Szwamp Um Karamil, Tal Akarib, Tal Dzsina, Atszhana Gharbi, Um Karamil és Tal Huszein falvakat a Hajat Tahrir Al-Sham (Al-Kaida vezetésű) vahhabita terrorista koalíció uralma alól, Idleb tartomány déli és Aleppo tartomány déli részein.

A szíriai kormányerők mostanáig 16 kilométerre közelítették meg a vahhabita terrorszervezetek által megszállt, stratégiai fekvésű Szarakib várost.

Északkelet-Hamaban a Szíriai Arab Hadsereg felszabadította Abu Khanadik falut az ISIS terrorszervezet (egykori „mérsékelt felkelők” és Al-Kaida terroristák, akik most „Iszlám Államnak nevezik magukat) uralma alól.

A Damaszkusz tartományi Kelet-Goutha régióban a Szíriai Arab Hadsereg támadást indított a Hajat Tahrir Al-Sham vahhabita terrorista koalíció és a Fajlakk Al-Rahman nevű dzsihádista frakció ellen Irbin városban, azonban eddig nem ért el számottevő előrehaladást.

Hírdetés

Ettől függetlenül a térséget megszállva tartó vahhabita militánsok vegyi fegyverek bevetésével vádolták meg a Szíriai Arab Hadsereget. A beszámolóik szerint legalább 3 darab klór származékot tartalmazó rakéta csapódott be Douma városban.

Február elsején a „Szabad Szír Hadsereg” (FSA) nevet viselő, Dél-Szíriában működő számos dzsihádista csoport bejelentette, hogy hadműveletet indítottak a magát az ISIS terrorszervezet részének tekintő „Khalid Ibn Al-Walid Hadsereg” terrorista frakció ellen, Daraa tartomány nyugati részén. A hadművelet fedőneve „Al-Fatihin Csata”, amit Izrael is támogat.

A jelentések szerint az Izraeli Fegyveres Erők számos katonai csapást mértek az ISIS-hez tartozó frakció állásaira Tell Dzsamu és Taszil térségében. Habár nagyon valószínűtlen, hogy az FSA fegyveresei, akár izraeli segítséggel, képesek lesznek vereséget mérni a térségbeli ISIS terroristákra.

Orientaista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (South Front)


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »