Összeomlás szélén a vasúti közlekedés Budapesten

Voltak olyan vonatok, amelyek több mint 70 perces késéssel indultak el. Hiába, nagy meglepetés a tél januárban. Sebaj, legalább a vezetők bére 2 és félszeresére nő.

A Mávinform tájékoztatása szerint „fennakadások” vannak a vasúti közlekedésben. Így is lehet nevezni a döntően 30 – 130 perces késéseket.

A Mávinform tájékoztatása szerint a havazás miatt a vasúti közlekedésben is vannak fennakadások, általában váltóhibák okoznak késéseket. A Budapest-Cegléd-Szolnok, a Budapest-Újszász-Szolnok, illetve a Budapest-Hatvan vonalon 40-80 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk az arra utazóknak.

A MÁV-Start térképének tanulsága szerint például a Budapestről Győrbe tartó vonat már 70 perces késésben volt, mikor nagy nehezen elindult, a Lajosmizse Nyugati vonatnak szintén 70 perces késéssel sikerült befutnia. De örülhettek a Belgrád-Bécs nemzetközi vonat utasai, ott már 110 perces a késés, a Bajára tartó síndöcögény könnyed 77 perces késéssel vonszolja magát este hét körül Nagytétényben.

Hírdetés

A sülysápi oldalban közlekedők is őrülhetnek: ott az egyik zónázó vonat 85 perces késést sikerült összehoznia, egy másik Sülysápig haladó viszont már 130-nál jár. Remek hangulat lehet azon a vonaton is.

A vonatok nagy többsége jelenleg 30 és 60 perc közötti késéssel indul, vagy érkezik be.

fgh

A piros pöttyös itt nem az igazi
Hiába no. Leesett a brutális mennyiségű hó, a méretes hóakadályok, szibériai hangulat, és máris lehetetlenné válik a közlekedés, ugye?És akkor álljon most itt egy másik színes hír a MÁV háza tájékáról: a közlekedési vállalat vezetőinek alapbére maximum kétmillióról maximum ötmillióra nő, miután egy korábbi kormányhatározat átsorolta az állami monstrumcéget a „pénzügyi szolgáltatók” közé.Mi a magunk részéről nagyon örülünk, hogy a versenyszférát is meghaladó bérezést nyújt a magyar állam az ilyen nagyszerűen és jól működő cég vezetőinek, mint a MÁV.Ezért is gondoljuk azt, hogy az év első munkanapján történt bődületes mértékű leégés következtében nyilván az egész pereputty már Orbán Viktor dolgozószobájának perzsaszőnyegének szélén morzsolja a könnyeit, valamint egymást túllicitálva tették le a miniszterelnök asztalára a lemondásukat. Elvégre – ahogy a versenyszférában – úgy itt is következményei vannak a súlyos mulasztásoknak.

Ja, nem.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »