Összelopás

Összelopás

A hétvégén végérvényes összeállt a nagy szocialista brigád. Az emeszpé szombat délelőtt rendkívüli kongresszuson erősítette meg, hogy innentől Mesterházy és Bajnai mellett, akkor Gyurcsány és Fodor is tagja a nagy balliberált összeborulásnak. Aztán a szavazás után az elvtársak átballagtak az Arénába, hogy az ott összegyűlt piros sálas agyhalottakkal ünnepeljék tovább az Összefogást.

Azonban a nagy bulizás közepette piciny guanó került az összegyúrt palacsintába. Tegnapra kiderült ugyanis, hogy a hatalmas nagy kreativitással kitalált ”Összefogás” megnevezés már foglalt, azt a monoki polgármester, Szepessy Zsolt által 2009-ben alapított Összefogás Párt használja, amit ráadásul, mint a 2014-es választásokon induló szervezetet, már nyilvántartásba is vett a Nemzeti Választási Bizottság.

Amerikai pénzek ide, izraeli kampányguruk oda, az elvtársaknak ismét sikerült beletenyerelniük egy nagy kupac szarba. Annyi esze nem volt egyik felvilágosultnak sem, hogy a névválasztás előtt leellenőrizzék a bejegyzett pártok névsorát. Néhány hónapja Bajnaiék már eljátszották ugyanezt, amikor kiderült, hogy az Együtt 2014 név foglalt. Ekkor találták ki Együtt – a Korszakváltók Pártja elnevezést, ami ma már látva a legfrissebb, Gyurcsány-Fodor-féle fejleményeket, finoman szólva is röhejesen hangzik.

De lépjünk túl ezen a kis ”galibán”, mert a történet itt még nem ért véget.

Az elvtársak úgy gondolták, ha már lopunk, akkor lopjunk rendesen. Ennek a szellemében pattant az Aréna színpadára aztán Horváth Csaba főpolgármester-jelölt és beleüvöltötte a mikrofonokba: „Magyarország a magyaroké! Budapest meg a budapestieké!”

Hírdetés

A vén komcsikból álló tömeg egyszerre zúgott fel. Taps, ováció, sállengetés.

Nem nagyon zavarta őket, hogy éppen a radikálisok 2009-es szlogenjét ünneplik, amit cirka öt éve még súlyosan kirekesztőnek, szélsőségesnek és rasszistának minősítettek. Mindez nem számított. Ment az ünneplés. Horváth Csaba pedig diadalittasan tekintgetett körbe és érezte, hogy megtalálta a legjobb jelmondatot.

Az elvtársaknak ezt sikerült összehozni egyetlen nap alatt. Loptak egy pártnevet, lenyúltak egy szlogent és hivatalosan is visszahelyezték a politikai palettára Gyurcsányt és Fodort.

Igazán szép nap volt.

Ezért már érdemes volt felkelni.


Forrás:radicalpuzzle.blogspot.com
Tovább a cikkre »