Ősszel visszatér egy régi jó ismerős, a Lada

Ősszel visszatér egy régi jó ismerős, a Lada

Az orosz AvtoVAZ autógyár ősztől felújítja a Lada személyautók forgalmazását Európában, az export kezdetét szeptember-októberre tervezik, az első célország Magyarország és Csehország lesz – jelentette be Bo Andersson, a legnagyobb orosz autógyár vezérigazgatója csütörtökön.

Megjegyezte, hogy szigorú feltételeket támasztanak a forgalmazókkal szemben, amelyeknek egyebek mellett marketing- és szállítási feladataik is lesznek.

Az AvtoVAZ elszántan fel akar lépni autóinak más országokba irányuló „szürkeimportja” ellen – írta az Izvesztyija című újság.

Hírdetés

Bo Andersson elmondta, a Lada európai forgalmazásának jelenleg az a fő akadálya, hogy még nem találták meg a megfelelő partnereket. Közölte, hogy az új magyar és a cseh importőrökkel már aláírták a szerződést. Hozzátette, hogy az egész világon bővíteni akarják a forgalmazói hálózatot, „legyen inkább kisebb, de szervezettebb”.

Javítanak rajtuk, mielőtt ideküldik őket

Az autógyár vezetője azt is elárulta, hogy a Ladákat az európai piaci terjesztés érdekében módosították, egyebek között javítottak biztonsági szintjükön, különös tekintettel a gyalogosok védelmére. Ugyancsak takarékosabbak lettek az Euro 6-besorolású motorral felszerelt kocsik.

Az AvtoVAZ Németországba, Nagy-Britanniába és Olaszországba is az elsők között akar exportálni, de az ottani forgalmazókat még nem találták meg. A vállalat 2014-ben mindössze 1500 autót értékesített külföldön. Szeptemberben kezdi meg egy vadonatúj modell, a Vesta gyártását, amelyből a szedánon kívül ferde hátú és hobbiterepjáró modellek is legurulnak majd a gyártósorról.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »