Összekeverték: rossz embert járatott le egy ország előtt a TV2 híradója

Összekeverték: rossz embert járatott le egy ország előtt a TV2 híradója

Rossz embert sodort el a Habony-művek kilövési engedélye, a TV2 szombat esti híradójában egy ellenzéki újságírót akartak lejáratni, de ehelyett egy állatvédőt sikerült.

Történt, hogy a hvg.hu újságírója, Gergely Zsófia írt egy cikket arról, hogy infarktust kapott a Fidesz egykori pártigazgatója, Várhegyi Attila.

Ez a hír valamiért annyira felhergelte a Habony-műveket, hogy egy 888-Magyar Idők-TV2 kombót küldtek az újságíróra.

A kormánypárt médiabirodalmának csúcsát jelentő kereskedelmi csatorna ezért egy olyan lejárató anyagot adott le a szombat esti Tényekben, ami lényegében arról szólt, hogy

ki kéne rúgni az újságírót, amiért megírta a cikket.

A TV2 azt boncolgatta, hogy az újságírónak nem adtak külön engedélyt az érzékeny információk publikálására, és annak ellenére, hogy az érintettek maguk sem tettek feljelentést, a csatorna fontosnak tartotta kielemezni, hogy erre milyen lehetőségük volna.

Hírdetés

A totális karaktergyilkossággal egyetlen gond volt, már persze azon kívül, hogy egyáltalán megtörtént ez a bolsevik ámokfutás:

nem azt az embert mutatták a képeken, akiről beszéltek.

A HVG-s Gergely Zsófia helyett ugyanis a Négy Mancs állatvédő alapítvány egykori projektvezetőjéről készített felvételeket vágtak be, akit szintén Gergely Zsófiának hívnak, de az újságíráshoz köze sincs.

A hiba annak ellenére sem tűnt fel nekik, hogy valamennyi felvételen ott szerepelt a szervezet logója.

Természetesen a felvételt törölték a TV2 honlapjáról, de itt megnézhető:

A csatorna nem sokkal később közleményben két elnézést a hibáért.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »