Összekeverték a benzint és a dízelt az Auchan kútján, sokan kerülhettek bajba

Hibás töltés miatt kerülhetett bajba több tucatnyi autós, aki a csepeli Auchan-kúton tankolt pénteken. A beszállító ugyanis rossz tartályba töltötte az üzemanyagokat, és a dízelből jött a benzin, a benzinből pedig a dízel.

Az esetről az áruházlánc közleményt is kiadott:

Kedves Vásárlónk! A mai napon (2016. 07. 22.), az Auchan budapesti (Csepel, Rákóczi Ferenc út 277.) töltőállomásán vállalatunk egyik beszállítójának elismert hibájából a 95-ös benzin és dízel üzemanyag nem a megfelelő tartályba került.

A hiba észlelését követően a töltőállomást azonnal lezártuk és megkezdtük a hiba elhárítását. Amennyiben ma (pénteken –a szerk.) 10:51-11:45 között 95-ös benzint vagy dízel üzemanyagot tankoltak és gépjárművük motorjának működésében bármilyen szokatlant tapasztalnak (akadozik, rángat), javasoljuk álljanak meg és szállíttassák azt szakszervizbe. Az okozott kellemetlenségekért elnézésüket kérjük, érintett vásárlóink igazolt kárát természetesen megtérítjük.

Kérjük az érintett vásárlóinkat, hogy további ügyintézés céljából vegyék fel a kapcsolatot vállalatunkkal az Auchan budapesti (Csepel, Rákóczi Ferenc út 277.) töltőállomásán, vagy InfoCenterén (+36-40 10-90-10) keresztül.

A rossz üzemanyagtípus betöltése akár olyan komoly gondokat is okozhat a motorban, hogy a javítási költség több százezer forintra rúghat.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »