Összejöhet a magyar finálé? (Női kézilabda, Bajnokok Ligája)

Összejöhet a magyar finálé? (Női kézilabda, Bajnokok Ligája)

Szombaton és vasárnap a budapesti MVM Dome-ban rendezik a női Bajnokok Ligája négyes döntőjét, ahol két magyar csapat, a Győri Audi ETO KC és a Ferencváros is érdekelt. Mindkét együttest utoljára irányítja a jelenlegi vezetőedzőjük, ugyanis az idény végén Ambros Martín a győri, Elek Gábor a fővárosi klubtól távozik.

A dán Esbjerg számít a legjobban támadó alakulatnak a BL-ben, hiszen 50 labdabirtoklásból átlagosan 29,2 gólt szerez, ellenben a trófeákat a védelmek nyerik, és ebben a mutatóban a Győri Audi ETO az élen jár, ugyanis 50 labdabirtoklásból csak 22,5 gólt enged ellenfeleinek, ráadásul a kisalföldi csapat a második legjobban támadó gárda 28,3 góllal. Eközben a címvédő Vipers a gyorsaságban bízhat, hiszen átlagosan 28,1 másodpercenként szerez gólt, ami a legalacsonyabb átlag, és meccsenként 58,1 alkalommal birtokolja a labdát.

A Ferencváros a negyedik helyen áll védekezésben (23,5 kapott gól 50 labdabirtoklásként) és a kilencedik támadásban (25,6 lőtt gól 50 labdabirtoklásként), ugyanakkor az FTC engedi a legkevesebb második lövést, és a zöld-fehér mezesek ellen hibáznak a legtöbbet az ellenfelek, hiszen az esetek 88,5 százalékában Elek Gábor együttese megszerzi a labdát a rivális kísérlete után.

Hírdetés

Ötször nyerte el a női BL legjobb edzőjének járó elismerést Ambros Martín, aki a hétvégén már nyolcadik négyes döntőjét teljesíti, és szeretne ötödik trófeájával búcsúzni a kisalföldi klubtól. A Rába-parti együttes története során négyszer (2013-ban, 2014-ben, 2017-ben és 2018-ban) is megnyerte a sorozatot, viszont kétszer elbukta a döntőt.

„Számomra a négyes döntővel való kapcsolat szerelem. Természetesen plátói szerelem, de pontosan ez hozza meg azt az érzelemkitörést, ami egy ilyen eseményhez kell, akár nyersz, akár veszítesz. Két napon belül két meccsed van, hogy megszerezd a trófeát, csak meg kell lovagolni a hullámot és látni, hogy az hová vezet” – fogalmazott Ambros Martín.

„Most a vihar előtti nyugalomra várunk. Már nagyon várom a mérkőzéseket. Meglátjuk, hogyan mennek a dolgok. Vannak érzéseim, de nyugodt vagyok. Hosszú idényt tudhatunk magunk mögött, és most készen állunk rá, hogy játsszunk” – jegyezte meg a spanyol szakember, aki a Győr csapatával hatszor, az orosz Rosztov-Don együttesével egyszer jutott be a budapesti négyes döntőbe.

A négyes döntő programja: * elődöntők: Győri Audi ETO–Vipers Kristiansand (szombat, 16.15 óra), FTC-Rail Cargo Hungaria–Team Esbjerg (19 óra) * helyosztók: kisdöntő (vasárnap, 16.15 óra), döntő (vasárnap, 19 óra). A mérkőzéseket a Digi Sport és az M4 Sport élőben közvetíti.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »