Összeírják az üres házakat, hogy jöhessenek a migránsok?

Összeírják az üres házakat, hogy jöhessenek a migránsok?

MTI nyomán

Harangozó Gábor, az MSZP képviselője csütörtöki sajtótájékoztatón azt mondta, birtokukba került a fideszes Móring József Attila parlamenti képviselő levele, amelyet Marcali központú választókerülete polgármestereinek címzett.

A dokumentum azt bizonyítja: “a Fidesz az emberek háta mögött elkezdte összeírni azokat az ingatlanokat, ahová a polgármestereikkel bevándorlókat akarnak betelepíteni” – jelentette ki.
 
A levél szerint a fideszes választókerületi elnök tanácskozásra hívja a polgármestereket, amelynek témája: a kötelező betelepítési kvóta érvényesülése estén migránsok elhelyezése településeink üresen álló ingatlanjaiba – részletezte Harangozó Gábor a pénteki somogyvári fórumra szóló meghívó tartalmát, amelyet az újságíróknak is kiosztottak.
 
Harangozó Gábor azt mondta, mivel szerdán Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke megerősítette, nincs és nem is lesz kötelező betelepítési kvóta, a Fidesz a letelepedési kötvényt vásárlókat akarja elhelyezni ezekben az ingatlanokban, ami roppant mulatságos állítás, tekintve, hogy az eurószázezreket kifizető kötvényesek aligha szeretnének Marcali környéki üresen álló házakba költözni.
 
A szintén MSZP-s Demeter Márta felszólította a Fideszt, hogy azonnal fejezze be az ingatlanok összeíratását és a betelepítéseket. A választókat pedig arra kérte, ne vegyenek részt az október 2-ai népszavazáson, “a fideszes átverésben”.
 
Nem ők, hanem Brüsszel

 
Nem a Fidesz, hanem Brüsszel akar bevándorlókat betelepíteni az országba és a magyar településekre – reagált közleményben a Fidesz.
 
A kormánypárt válaszában kijelentette, a párt politikusai – köztük Móring József Attila – éppen a betelepítés veszélyéről kezdeményeztek konzultációt a vidéki települések polgármestereivel. A brüsszeli kvótacsomag életbe lépése ugyanis azt jelentené, hogy a Magyarországra telepített bevándorlók elhelyezésére – számos más európai országhoz hasonlóan – állami, önkormányzati, közösségi ingatlanokat át kellene adni – tették hozzá. 
 
Pánikkeltés és elszórt milliárdok
 
A Jobbik felháborítónak tartja, hogy a kormány politikai haszonszerzés céljából kelt pánikot és költ el milliárdokat.
 
Az ellenzéki párt választ vár arra, hogy a kormány pánikkeltés céljából írja össze az ingatlanokat, vagy ezzel próbálja elterelni a figyelmet arról, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének kijelentése alapján okafogyottá válhat a menekültek elosztását szabályozó kvótával kapcsolatos népszavazás.
 
“Felháborítónak tartjuk, hogy a kormány politikai haszonszerzés céljából kelt pánikot és költ el milliárdokat. Ezért amennyiben eredménytelen lesz a népszavazás, Orbán Viktornak le kell mondania” – hangsúlyozták.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »