Összehangolt orosz-szír támadás az Iszlám Állam ellen Rakkában

Összehangolt orosz-szír támadás az Iszlám Állam ellen Rakkában

Az Orosz Légierő az ISIS terroristák létesítményeit bombázza Rakkában, miközben a szíriai kormányerők tovább haladtak Tabqa felé.

Az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezetnek pocsék napja volt vasárnap, köszönhetően az Orosz Légierőnek,amely számos légi támadást hajtott végre a terrorista csoport létesítményei ellen Al-Rakka tartomány területén, Észak-Szíriában.

A Szíriai Arab Légierő egyik rangidős főtisztje szerint az oroszok az olajban gazdag Al-Manszurah városnál csaptak le az ISIS terroristák állásaira, Al-Rakka déli részén, megsemmisítve több páncélozott járművet és a terrorszervezet táborát, amely sok száz harcost fogadott be.

A forrás hozzátette, hogy az Orosz Légierő három légi támadást hajtott végre az Al-Manszurahban lévő olajfinomítók ellen vasárnap éjjel.

Hírdetés

Eközben Al-Rakka tartomány széhelye közelében az Orosz Légierő többi egysége két erőteljes légi csapást mért az úgynevezett “Tal Simon táborra, ahol azelőtt az Tal Abiadot támadó terroristák voltak jelen, az egész tábor földig rombolva.

Az Orosz Légierő az Al-Rakka tartomány feletti légi bevetéseket vasárnap egy másik ISIS tábor ellen lerombolásával zárta, Tawil falu közelében a tartomány északi területén.

Miközben az Orosz Légierő az ISIS terrorszervezet táborainak lerombolásával foglalatoskodott Al-Rakka tartomány felett, a Szíriai Arab Hadsereg 4. Gépesített Hadosztály, 555. Dandára a Nemzetvédelmi Erők (NDF), a Sivatagi Sólymok Dandár (Liwa Szukkur Al-Szahra), a Goláni Ezred (Fudzs Al-Dzsulan) és a Szíriához hű palesztin ellenálló szervezet, a Jeruzsálemi Dandár (Liwa Al-Kudsz) támogatásával folytatták az előrenyomulásukat a Szalamijah-Rakka országút mentén, megtámadva a terrorista szervezet védelmi állásait a 7. Számú stratégiai ponton,Rakka tartomány területén.

Jelenleg a Szíriai Fegyveres Erők két különböző irányból törnek előre a kiemelt fontosságú Al-Tabqa Katonai Repülőtér felé Al-Rakka tartományban, most megközelítőleg 35 kilométerre nyugtra vannak a bázistól.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »