Összehangolt orosz rakétacsapás érte Kijevet és Lemberget

Összehangolt orosz rakétacsapás érte Kijevet és Lemberget

Az oroszok szerdán masszív rakétatámadást intéztek Ukrajna ellen, találat érte Kijevet és a Kárpátaljával szomszédos Lemberget is – közölte az Unianra hivatkozva a Kárpáti Igaz Szó. Az ország egész területére légiriadót hirdettek.

A hírügynökségi jelentés szerint az orosz erők rakéták egész sorozatát lőtték ki Tu-95-ös bombázó repülőgépekről. Több robbanás is történt az ukrán fővárosban Kijevben, valamint Lembergben, detonációkat jelentettek Vinnica, Odessza és Dnyipropetrovszk megyéből.

Hírdetés

Vlagyimir Klicsko Kijev polgármestere megerősítette, hogy több rakétatalálat is érte a fővárost, tájékoztatása szerint kritikus infrastrukturális objektumokat lőttek az oroszok. Kijev megyében lakóházba csapódott egy rakéta. Az első információk szerint legalább három civil életét vesztette, hatan megsérültek.

Az összehangolt rakétatámadást követően lekapcsolták az áramszolgáltatást Kijevben valamint Kijev, Lemberg, Cserkaszi, Zsitomir és Vinnica megyében. Az ukrán fővárosban a vízszolgáltatás is szünetel.

Kiszo.net


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »