Összefogtak lapunk olvasói a kis Dorina gyógyulásáért

Összefogtak lapunk olvasói a kis Dorina gyógyulásáért

Néhány nap alatt több mint ötszáz eurót gyűjtöttek össze lapunk olvasói az érsekújvári hároméves, súlyos beteg Dorina gyógykezelésére. Többen levélben és telefonon érdeklődtek a kislány állapota felől, és felajánlották a segítségüket.

Olvastam a nehéz sorsú újvári kislányról, Dorináról. Szeretnék egy kisebb összeget küldeni a kislány édesanyjának. Remélve, hogy valamelyest tudok javítani a körülményeiken”. „A minap olvastam a Dorináról szóló cikket az újságban. Szeretnénk egy csekély összeggel támogatni ezt a pici lányt, ezzel is segítve a fejlődését, felépülését”. „Jó estét! Olvastam az új szó oldalán az érsekújvári kislányról, Dorináról és az anyukájáról. Kérnék több információt, mire volna szükségük, milyen formában tudnánk segíteni. Természetesen ismerőseimet megszólítva megpróbálok egy kis készpénzt is összegyűjteni” – állt a levelekben, amelyekben olvasóink reagáltak Dorina történetére. A hároméves érsekújvári kislány jóval korábban kéredzkedett a világra, és a születése óta számos súlyos betegséggel, rendellenességgel küzd. Dorinát egyedül neveli az édesanyja, egy szerényen berendezett bérlakásban, gyermekgondozási segélyből élnek. Az anyukának eddig minden életmentőnek számító döntést egyedül kellett meghoznia. A kislány sorsáért aggódó rokonok kérték, írjuk meg a kis család történetét.

Hírdetés

A koraszülött Dorina kis tüdeje nem fejlődött ki rendesen, emellett torokszűkülettel született. Gégemetszést kellett elvégezniük az orvosoknak a kislányon és gyomorszondán keresztül eteti az édesanyja. Zöldhályoggal a szemén született, mínusz tíz dioptriás szemüveget kell viselnie. Az egyik szemműtét után komplikációk merültek fel, Dorinát újraélesztették, mert nem tudott lélegezni. Máig életveszélyes, ha megfázik a kislány, amire már volt példa. Légcsőgyulladásból tüdőgyulladása lett, mesterséges kómában gyógyult, hogy a szervezetét ne terheljék le még jobban. Édesanyja zokogva kérte az orvosokat, mentsék meg a kislányát, mert ő az élete, a családja! Megannyi félelemmel teli időszakon mentek át. „Végtelenül hálás vagyok minden jóakaratú embernek a segítségért, illetve azért, hogy Dorina sorsa megérintette őket. Nagy erőt ad, hogy nem vagyunk egyedül a mindennapos küzdelemben! Ezekben a napokban a műtétet megelőző kivizsgálásokon veszünk részt. November végén Pozsonyban végzik el Dorina szájpadlásának plasztikai műtétjét” – tájékoztatott kedden délután Dorina édesanyja. Minden vágya, hogy ezt követően a kislány meg tudjon szólalni, és idővel úgy táplálkozhasson, mint más egészséges gyerekek. Alig várja, hogy megtegye az első önálló lépéseket! Ehhez rengeteg gyakorlásra lesz szüksége a kislánynak. Köszönjük szépen a család eddigi támogatását, a befolyt összeget a további intenzív gyógykezelésére fordítja az édesanya.

A megannyi megpróbáltatás és egészségügyi gond ellenére is derűs kislány rendkívül ügyes, tanulékony, és nem adja fel a küzdelmet. Továbbra is kapcsolatban leszünk a családdal és beszámolunk a mindennapjaikról. A kislány gyógykezelését a következő transzparens számlán támogathatják: IBAN: SK42 8330 0000 0026 0206 6823.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »