Összefogtak a magyar intézmények (Népszámlálás)

Összefogtak a magyar intézmények (Népszámlálás)

Közel harminc erdélyi szervezet – történelmi magyar egyházak, oktatási intézmények, kulturális, gazdasági, szociális, ifjúsági szervezetek és diáktanácsok – csatlakozott a népszámlálás előkészítéséhez, tudatja a Népszámlálás.ro, amely szerint példátlan intézményes összefogás alakult ki. A cél az, hogy minél jobban felkészítsék a lakosságot a népszámlálás fontosságára, és tájékoztassák a részvétel módozatairól, mert „minden romániai magyart meg kell számolni”.

Az eredményes munkához a kampány szervezői szerint mindenki segítségére szükség van. Ezért a stáb bővült, az RMDSZ és a Népszámlálás.ro országos munkacsoportja az elmúlt hetekben az intézményes hálózat kialakítása mellett a megyei és települési szintű koordinátorokat is nevesítette. A munkacsoportok elsődleges célja a tájékoztatás, majd a népszámlálás önkitöltéses időszakában (március 14-e és május 15-e között) a lakosság segítése a kérdőív megválaszolásában. 

Hírdetés

Nagy a tét – hangsúlyozza a közlemény. „A népszámlálás nemcsak azt mutatja meg, hányan és hogyan élünk magyarként Romániában, az eredménytől függ az is, hogy miképpen érvényesülnek nyelvhasználati és kisebbségi jogaink, településeink, iskoláink, egyetemeink, egyházaink, kulturális intézményeink támogatása” – írják.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »