Összefoglaló a legutóbbi Szíria elleni izraeli támadásról

Összefoglaló a legutóbbi Szíria elleni izraeli támadásról

2019. november 20-án szerdán, damaszkuszi idő szerint hajnali 01:20 órakor izraeli katonai repülőgépek három köteléke légi támadások sorozatát hajtotta végre számos célpont ellen Dél-Szíriában és a Damaszkuszi Nemzetközi Repülőtér körzetében  megszállás alatt lévő Golán-fennsík, valamint a libanoni Marjaayoun járás légteréből.

A támadások négy hullámban zajlottak, amelyek során összesen 70 darab irányított rakétát és nagy hatótávolságú siklóbombát indítottak. Ezek közül 12 darab tudta elérni a kijelölt célját.

A csapássorozat első és második hullámát a Szíriai Légvédelem elfojtotta, azonban a harmadik és negyedik hullámban 12 ellenséges rakéta átjutott a légvédelem tüzén és számos célpontba csapódott.

A következő létesítményeket érte közvetlen találat:

– A Szíriai Polgári Légi Közlekedési Hatóság (SCAA) épületébe a Damaszkuszi Nemzetközi Repülőtér területén;

– Két raktárat a szíriai 4. Páncélos Hadosztály bázisán;

– Egy raktár és egy lakóépületet az Al-Mezzeh légi támaszponton;

Hírdetés

– Egy Buk-M2E légvédelmi rakéta komplexumot és két tűzvezető radart;

– Egy polgári lakóházat Damaszkusz tartomány déli részén.

Az agresszió során három szíriai katona hősi halált halt, közülük egy az angol nyelvű Syrian Arab Army oldal szerkesztőinek munkatársa volt, valamint meghalt egy polgári család három tagja.

A csapássorozatot erős ellenséges elektronikai zavarás fedezetében hajtották végre, amelynek a forrásai voltak egy cionista elektronikai hadviselési (EW) repülőgép az észak-palesztinai légtérben és egy hasonló feladatú NATO légi harcálláspont Jordánia légterében.

A Szíriai Légvédelem 58 darab ellenséges rakétát semmisített meg a kilőtt 70 darabból, amelyeknek szíriai célpontjai voltak. Az ellenséges elektronikai ellentevékenység és más harctéri tényezők miatt a fennmaradó rakéták elérték célpontjaikat.

A továbbiakban a libanoni légtér és a hegységei sajátosságai miatt okozott rádiólokációs holttér gyenge pontja a Szíriai Légvédelemnek, azonban elmondjuk önöknek, hogy ez már nem sokáig marad így.

Végül, ahogy pár hete már utaltunk rá és ahogy most is tesszük, Szíria nagyon különleges időket él át, azonban ezek a különös idők nem fognak sokáig tartani.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Syria Arab Army)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »