Összeesküvés az igazság ellen

Írta: Paul Craig Roberts

(The Coup Against Truth — Paul Craig Roberts)

Jon Rapoport csúfolódása az USA sajtószajháival óriási: „Vladimir Putin az Egyesült Államok titkos elnöke.”

„Aha. Tehát erről van szó! Az USA most az USSR (a Szovjetunió angol rövidítése – a ford.). Minden felfordult. Trump kommunista, aki Putyintól kapja az utasításokat. Trump egy vörös. Mindvégig ezt játszotta. Egy milliárdos komcsi.”

A kinevetés hatásos, de senki sem méltóbb a kinevetésre, mint a Washington Post, a New York Times, a CNN, és a többi sajtószajha, akik valódi újságírónak tettetik magukat. De ahogy én rámutattam, mint más igazi újságírók, pl. Glenn Greenwald is, a sajtószajhák által gátlástalanul terjesztett hazug hírek a termonukleáris háború veszélyét vonják maguk után.

Néhány éve Oroszország és az elnöke vég nélküli sátánozás tárgyai. Az oroszok tudják, hogy a grúzok Dél-oszétiai támadása (amikor Putyin a pekingi olimpián tartózkodott) washingtoni provokáció volt. Az oroszok tudják, hogy Washington ukrajnai államcsínye (amikor Putyin a szocsi téli olimpián tartózkodott) is provokáció volt azzal a céllal, megszerezzék Oroszország krimi tengeri támaszpontját és elvágják Oroszországot a Földközi-tengertől. Az oroszok tudják, hogy Washington tudja, hogy a vádak, amelyek szerint Oroszország megcsapolta Hillary E-mailjait és az USA elnökválasztását, hazugságok. Az oroszok tudják, hogy az „orosz fenyegetés”, amelyet Washington talált ki, hazugság, valamennyi származékával együtt, mint a Lengyelország és a balti államok ellen küszöbön álló orosz támadás. Az oroszok tudják, hogy az USA-nak a határukra telepített rakétavédelmi rendszere provokáció, ahogy a NATO hadgyakorlatok Oroszország határán és a Fekete-tengeren sem más. Az olvasó maga is folytathatja a felsorolást.

A hazugságok mindent áthatnak, egyre elképesztőbbek és mára intézményesültek az USA kormányában, a CIA-ban, a végrehajtó hatalmi ágak ügynökségeiben, rengeteg amerikai szenátor és képviselő körében. Az oroszok azt, hogy ezeket a hazugságokat az egész nyugati világban a média véget nem érő ismételgetéssel hitelesíti, annak a jeleként értelmezik, hogy a nyugati népességet egy Oroszország elleni támadásra készítik fel. Putyin számtalan esetben hívta fel a figyelmet arra, hogy a nyugati propaganda veszélyesen aláássa a biztonságot. Ennek ellenére, ahogy meg is jegyezte, senki sem hallgat a figyelmeztetésére.

Washington annyira eltökélt az oroszellenes propagandájában, hogy a kongresszus elfogadott és Obama aláírt egy hírszerzési törvényt, amelynek az V. szakasza aktív lépésekre ad felhatalmazást a hamis hírek terjesztőivel szemben. Ezek a terjesztők az alternatív média azon honlapjai, köztük ez is,  amelyek kétségbe vonják a hivatalos hazugságokat. Az igazmondó alternatív médiát azzal vádolják, hogy orosz befolyás alatt áll. A múlt nyáron létrehoztak egy titokzatos honlapot, amely a közelmúltban közzétette azon 200 hálózati helyet tartalmazó jegyzéket, amelyek állítólag közvetlen vagy közvetett orosz befolyás alatt állnak. A Washington Post felelőtlenül közölt egy hosszú cikket, amelyben megerősítette az orosz kormány számára dolgozó 200 honlapról szóló hamis hírt.

Más szavakkal, a romlott amerikai uralkodó hatalomnak az utolsó védekezése az igazság elnyomása. Az elmúlt 24 év során három amerikai kormányzat emberek millióit ölte meg kilenc, sőt több országban, és ezzel együtt az amerikai polgári szabadságjogokat is. Hogy ezeket a szörnyű, a történelemben páratlan bűneiket leplezzék, a sajtószajhák hazudtak, rágalmaztak és címkéztek.

Hírdetés

A washingtoni bűnöző hatalom pedig példaképül állítja be magát, mint aki az emberi jogok, az igazság és a törvényesség nélkülözhetetlen védelmezője. Ahogy az orosz külügyminisztérium szóvivője a napokban mondta, Amerikát az teszi kivételessé, hogy a hatalmat a gonosz szolgálatába állítja.

Washington nem csak az ellenségeit, hanem minden igazmondót „orosz ügynöknek” bélyegez abban a reményben, hogy Oroszországot már eléggé lesátánozták ahhoz, hogy az amerikaiak azoknak is hátat fordítsanak, akik az igazságot mondják.

Még a legközönyösebbek előtt is nyilvánvalónak kell lennie, hogy az a hatalom, amely odáig vetemedik, hogy a CIA igazgatója Donald Trumpnak a megválasztását orosz befolyásnak tulajdonítja, noha képtelen egy morzsányi bizonyíték felmutatására – miközben tökéletesen meggyőző bizonyíték van az ellenkezőjére -, eltökélte magát arra, hogy a hatalmat bármi áron megtartja.

A CIA nyílt, égbekiáltó és példátlan propaganda támadása a megválasztott elnök ellen arra késztette Trumpot, hogy odavesse a kesztyűt a CIA igazgatója, John Brennan elé. Hírek vannak arról, hogy Trump szándékában áll a hírszerző ügynökség átalakítása és átszervezése. Az utolsó elnök, aki ezt mondta John F. Kennedy volt, akit a CIA meggyilkolt, mielőtt lesújtott volna rájuk. Kennedy azt hitte, hogy nem léphet fel a CIA ellen, amíg újra nem választják. A késlekedése időt adott a CIA-nak, hogy megszervezhesse a meggyilkolását.

Úgy látszik, Trump megértette a veszélyt. Bejelentette, hogy a Titkos szolgálati védelmét (amely szembefordult J.F.K.-val) magán szolgálattal szándékozik helyettesíteni.

Nem megdöbbentő? Oroszország elnöke nyilvánosan kijelenti, hogy Washington a világot termonukleáris háborúba taszítja, és a figyelmeztetést figyelembe sem veszik. Az USA megválasztott elnöke ellen átfogó támadást indított a CIA, ő pedig tudja, hogy nem bízhat az őt védő biztonsági erőkben. Az ember azt gondolhatná, hogy ezek a rendkívüli kérdések az elemzések szinte kizárólagos tárgyai. Azonban ezek megvitatását csak néhány alternatív webhelyen lehet megtalálni, amilyen ez is, és amelyeket a  PropOrNot és a Washington Post „orosz befolyás alatt állóknak” címkéz.

Dr. Paul Craig Roberts a gazdaságpolitikáért felelős „Assistant Secretary of the Treasury” (Nem ismerem a hivatalos magyar megnevezést. Talán „asszisztens pénzügyminiszter”? – a ford.) volt és a „Wall Street Journal” társszerkesztője. A „Business Week-nek”, a „Scripps Hovard News Service-nek” és  a „Creators Syndicate-nek” rovatvezetője volt. Volt több egyetemi kinevezése is. Internetes rovatait világszerte olvassák. Roberts legújabb könyvei „The Failure of Laissez Faire Capitalism”, az „Economic Dissolution of the West”, a „How America Was Lost” és a „The Neoconservative Threat to World Order”.

 A fordító kiegészítése:

Többek között ezen az amerikai honlapon is olvasható a hír, hogy Trump 370 válogatott katonát bérel orosz biztonsági magáncégektől a saját és a családja életének a védelmére. A katonák mind beszélnek angolul és az USA-t is tapasztalatból ismerik, így várhatóan észrevétlenül be tudnak illeszkedni az amerikai környezetbe. Persze az ember nem tudja ellenőrizni, hogy az efféle internetes hírek igazak-e vagy sem, de mindenképp az amerikai közélet teljes züllöttségét igazolja maga a tény, hogy ilyen hírek egyáltalán felröppenhetnek. Ha pedig igaz, amit én a cikkek alapján elég valószínűnek érzek, azt nem szükséges minősíteni.

D.M.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Fordítás, Hírek, Külföldi sajtó, Publicisztika


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »