Összedőlt a jobbikos mítosz

Novák Előd Facebook-posztban leplezte le Vonáékat, miszerint nem volt igaz az, amit a kampányban, amit a Jobbik szajkózott. A kerítés nem a Jobbik javaslata volt – írja a 888.hu.

Történelemhamisításhoz nem szeretnék asszisztálni, ezért most, a választások után úgy korrekt, ha tisztázok valamit, önkritikával is élve: még a részvételemmel működő Jobbik-elnökségben valóban felmerült a határkerítés ötlete 2015 júniusában, de a vezetőség elvetette, így a Jobbik sosem javasolta azt, amit a Fidesz-kormány egy-két hónapra rá megcsinált„ – írja Facebookján Novák Előd.

Bár Toroczkai László valóban felvetette fél évvel korábban de ő akkor még nem volt elnökségi tag (…), pártvezetésünk elvetette az ötletet, a ”tűzparancs„ szintjén kezelve a kerítés javaslatát, mondván: abszurd egy újabb vasfüggöny, ilyet az EU-ban nem lehet. E kishitűséggel szemben pedig a kormány megcsinálta” – írja Novák, aki elmondása szerint a történelmi hűség kedvéért írta meg posztját.

Hírdetés

„Még ha fájó is kimondani: ha Jobbik-kormány lett volna 2015-ben, az nem építette volna meg a határkerítést akkor, hiszen még ellenzékből sem merte felvetni, pedig ott köztudottan bátrabban lehet fogalmazni…”

Novák Előd posztja a Jobbik házimédiájának is pofonnal érhet fel, hiszen azok egy napokban megjelent cikkben valótlanul állították, hogy „maga a Jobbik javasolta korábban a határzár felépítését” – hívta fel a figyelmet a 888.hu, amely szerint a Novák a bejegyzésével bejelentkezhetett alelnöknek.

A teljes cikketIDE kattintva olvashatják!


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »