Összecsapások törtek ki a Brazíliával közös határnál, áldozatok

Összecsapások törtek ki a Brazíliával közös határnál, áldozatok

Legalább egy ember meghalt, egy tucat megsebesült pénteken a biztonsági erőkkel vívott összecsapásokban egy venezuelai községben a Brazíliával közös határ közelében. A hivatalban lévő venezuelai elnök az előző nap elrendelte, hogy zárják le ezt a határt, amelyen keresztül az ellenzék segélyszállítmányt akar bejuttatni.

Emilio González, a határ menti Gran Sabana venezuelai község polgármestere szerint a halálos áldozat egy őslakos közösség tagja volt.

Hírdetés

A hivatalban lévő venezuelai elnök, Nicolás Maduro csütörtökön elrendelte a Brazíliával közös határ lezárását, és elmondta, hogy ugyanezt fontolgatja Kolumbia esetében. A televízióban beszélve kijelentette, hogy „provokációnak” tekinti a Venezuelának szánt külföldi segélyek felhalmozását a két országban, ahonnan az ellenzék a hét végén akarja bejuttatni a szállítmányokat az ő akarata ellenére.

A Venezuelának szánt humanitárius segély bejuttatása a gyújtópontjává vált a hivatalban lévő államfő és az önmagát január 23-án egy Maduro elleni tüntetésen Venezuela ideiglenes elnökévé kikiáltó, a több mint 50 ország, köztük Brazília által is elismert Juan Guaidó közötti hatalmi harcnak.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »