Összecsapás a rendőrökkel: többeket kórházba juttatott az ultrák tombolása

Összecsapás a rendőrökkel: többeket kórházba juttatott az ultrák tombolása

A Salernitana-Fiorentina találkozó előtt hatalmas csetepaté robbant ki, a hazai tábor megpróbálta áttörni a rendőrök sorfalát, hogy hozzáférjenek a lilák rajongóival.

A Sky Sport Italia beszámolója szerint a salenói szurkolók mindent megtettek, hogy a Fiorentina drukkerei közelébe jussanak, ezért mentek neki a rendőröknek – írja az Origo Sport.

A rendfenntartók könnygázt is bevetettek, hogy visszaverjék a támadást.

A hírek szerint tíz rendőr megsérült, hárman pedig kórházba kerültek.

Hírdetés

Az olasz lap beszámolója szerint akkor kezdett elmérgesedni a helyzet, amikor a Fiorentina szurkolóinak busza megközelítette a stadiont. A rendőrök megállították a vendégeket és visszaszorították a támadókat. Mint írják, a balhé körülbelül 20 percig tartott. A helyi ultrák tárgyakat, tűzijátékokat dobáltak a rendőrökre.

A lap azt írja, a Salernitana és a Fiorentina közötti rivalizálás 1998 novemberéig nyúlik vissza, amikor a Fiorentina-Grasshopperst UEFA-kupa-meccset az Arechi stadionban játszották, hogy a salernói árvíz után pénzt szerezzenek a helyreállítási költségekre. A meccs közben a Salernitana szurkolói futsbombát dobtak a pályára, eltalálva a bíró asszisztensét.

A botrányt az UEFA a hivatalosan a „házigazda” Fiorentina vereségével büntette.

A rossz kapcsolat ekkor kezdődött, azóta is gyakran vannak összetűzések a két tábor között.

(A nyitókép illusztráció.)


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »