„Orwelli gondolatrendőrség” szállt rá Széles Gáborra

„Orwelli gondolatrendőrség” szállt rá Széles Gáborra

Az üzletember órákon keresztül nem fért hozzá személyes Facebook-profiljához. Széles feljelentést tesz.

Facebook-oldalán (Széles Gábor Hivatalos oldala) posztolta hét órával ezelőtt Széles Gábor, hogy „a Facebook orwelli gondolatrendőrsége 24 órára” letiltotta őt profilja (Gábor Széles) használatától. Azt írta, hogy a cég kifogásolta egy posztja tartalmát, de Széles úgy véli, hogy nem ez, hanem oldalának látogatottsága zavarta a Facebookot.

Hírdetés

„Nyilván zavarja és irritálja az FB magyarországi helytartóit, ill. gondolatrendőrségét, hogy az elmúlt hónapokban jelentős növekedést ért el az oldalam, hetente 4-500 ezer ember olvassa posztjaimat és ezt próbálják megállítani bármiféle eszközzel” – írta Széles, majd hozzátette: feljelenti a Facebookot a Médiatanácsnál. Szerinte a Facebook vezetőségéről semmit sem tudni, ráadásul „kényük-kedvük vagy éppen politikai állásfoglalásuk szerint önkényesen gátolják a szólásszabadságot.”

Széles egyébként gyakran oszt meg álhíreket Facebookon, egyik posztját valószínűleg jelentette egy felhasználó és ezért tilthatta le a közösségi portál az üzletembert. Február végén, álhírportálokról szóló anyagunk készítése közben megkerestük a kormánypárti Magyar Hírlap és Echo TV tulajdonosát, Széles Gábort azzal kapcsolatban, mit gondol ezeknek az oldalaknak a hátteréről, és miért érzi érdemesnek megosztani őket, mikor az ő orgánumainak is versenyhátrányt okoznak. Kérdéseinkre nem reagált.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »