Orvosi díjra jelölték dr. Pálmai Tamást

Orvosi díjra jelölték dr. Pálmai Tamást

A sepsiszentgyörgyi származású, Békésen élő és dolgozó dr. Pálmai Tamást, lapunk külső munkatársát is jelölték betegei a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra, melyet 2018 óta évente osztanak ki.

2017-ben volt 80 éve, hogy Szent-Györgyi Albert kutatásainak elismeréseképp átvehette az orvosi és fiziológiai Nobel-díjat, az évforduló alkalmából a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amelyet minden évben munkájuk elismeréseként olyan orvosoknak adományoznak, akiket a szakmai zsűri és a páciensek is érdemesnek tartanak rá. A díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét vagy a mindennapi orvosi munkájuk során elhivatottsággal dolgoznak, rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon.

Hírdetés

Évente három-három díjat osztanak ki a Dunától keletre és nyugatra, egyet pedig Budapesten. A díjazottakat háromtagú zsűri választja ki, figyelembe véve a szentgyorgyialbertorvosidij.hu oldalon február 20-a és március 20-a között leadott közönségszavazatokat. Egy e-mail-címről egy orvosra egy szavazat adható le, és ezt meg kell erősíteni egy válasz-e-mailben is.

A díjátadó gálát április 12-én Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián rendezik.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »