Örvendezhetnek az olaszok is: több száz rühes néger egyetlen nap alatt

A szicíliai Messinába mintegy ötszáz, a szintén dél-olaszországi Reggio Calabria kikötőjébe közel hétszáz bevándorló érkezett szerdán. Mindannyian Líbia partjairól indultak el Itália felé.

Az egyik csoportot a líbiai partok közelében egy ír felségjelzésű kereskedelmi hajó vette fedélzetére és vitte az olasz szigetre. (Igazán rendesek voltak.) A közel ötszáz főből tizenketten nem élték túl a megpróbáltatást. A bevándorlók egy részét szicíliai befogadóállomásokon helyezték el, másokat északolasz táborokba szállítanak tovább.

Reggio Calabriába mintegy 700, az első információk szerint többségében eritreai bevándorló érkezett egy szintén külföldi hajóval, amely a líbiai és az olasz partok között vette fel őket a fedélzetére. A csoportban terhes nők és szülői kíséret nélküli kiskorúak is voltak. Többen rühesen érkeztek meg, tíz embert kórházba szállítottak.

Hírdetés

Az olasz belügyminisztérium adatai szerint az év eleje óta június közepéig több mint 54 ezer illegális bevándorló érkezett Olaszországba. Az itáliai befogadóállomásokon több mint 82 ezren vannak. Tavaly 170 ezren érkeztek Olaszországba.

A Libero című olasz napilap beszámolója szerint az észak-olaszországi Bergamo közeli egyik kisváros tornatermében 800 bevándorlót szállásoltak el. A térségben ismert Maurizio Allegrini kozmetikaipari vállalkozó, a szélsőségesnek mondott Északi Liga szimpatizánsa látja el őket tisztálkodási szerekkel. (Tényleg nagyon szélsőséges lehet.)

A dél-olaszországi Bari tengerpartján egy karkötőket áruló bevándorlót ismeretlen olaszok megtámadtak, hogy elvegyék tőle napi bevételét. A közelben levő járókelők mentették meg és vitték kórházba. Szintén Bari tengerpartján két férfi rátámadt egy 17 éves bevándorlóra, aki napszemüvegeket árult a strandon. A helyi szervezett bűnözés tagjaiként ismert két férfit a rendőrség őrizetbe vette.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »