Őrült összeget fizetne a Chelsea az egyik argentin világbajnokért

Őrült összeget fizetne a Chelsea az egyik argentin világbajnokért

A klub hihetetlen léptékben költötte a pénz a nyári átigazolási időszakban, s úgy tűnt, a téliben is hasonlóra készül. Az új tulajdonosoknak köszönhetően máris megtették az első lépéseket a világbajnokság legjobb fiatal játékosának megszerzése érdekében.

Enzo Fernandezért korábban már a Liverpool és a Manchester United is jelentkezett december hónapban, de a Chelsea most mindenkit „túllicitált”, 113 millió fontot, vagyis 128 millió eurót kínál a középpályásért a Benficának.

Rosszul gondoljuk, ha arra tippelünk, hogy a lisszaboni klub vezetői két kézzel kapnak a klubrekordot jelentő ajánlat után… (Az eddigi csúcs 127 millió euró volt, ennyiért adta el a Benfica 2019-ben Joao Felixet az Atlético Madridnak.)

Rui Costa, az egykori világklasszis középpályás, a portugál klub elnöke azt szeretné, ha Enzo Fernandez tavasszal még a csapatnál maradna. Úgy gondolja, nem fog csökkenni a játékos ára addig, s a következő félévben még segítségére lehet a klubnak.

Hírdetés

A Benfica 2019 óta – a 2021-es nyár kivételével – minden évben adott el legalább 70 millió euróért egy játékost, 2019-bn Joao Felixet (127 millió), 2020-ben Rúben Diast (71,60 millió), idén pedig Darwin Núnezt (80 millió).

Az elnöki szándék ellenére a Benfica igyekszik felkészülni arra is, hogy Enzo Fernandez már a következő napokban, illetve hetekben távozik, a helyére kinézett két játékos egyaránt argentin, a 20 éves Carlos Alcaraz a Racing Club, a 19 éves Maximo Perrone a Velez Sarsfield játékosa.

A Chelsea azért is szeretné megszerezni a katari világbajnokság legjobb fiatal játékosának választott Fernandezt, mert a nyáron lejár Jorginho és Ngolo Kanté szerződése is.

Nyitókép: MTI/EPA/Georgi Licovszki

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »