„Örüljünk, hogy egyáltalán még lehet nőnap”

„Örüljünk, hogy egyáltalán még lehet nőnap”

Konferenciát tartottak a Fidesz vezető politikusai nőnapon Kövér László fővédnökségével.

A parlament felsőházi termében rendezett konferenciának a Hölgy-válasz címet adták. Novák Katalin családügyi államtitkárt egy Fideszhez közeli szervezet, a Fiatal Családosok Klubja hívta meg. A politikust szívélyesen fogadták, Jakab Istvántól, az Országgyűlés alelnökétől puszit is kapott az alkalomból.

„Örüljünk neki, hogy egyáltalán még lehet nőnap – mondta Novák Katalin. – Olyan információcunamiban élünk a 21. században, hogy félő, hogy már az ember azt sem tudja, hogy fiú vagy lány. Azt hiszem, ebben a magyar kifejezés nagyon beszédes. Mikor mondjuk azt, hogy nem nem tudom magamról azt sem, hogy fiú vagyok-e vagy lány? Akkor, amikor a végső kétségbeesésünket akarjuk kifejezni, amikor az alapvető biztos pontok is megszűntek az életünkből.”

Hírdetés

Az Országgyűlés női méltósági albizottságának fideszes elnöke, Dunai Mónika kampánybeszédet tartott nőnapi csomagolásba burkolva. A politikus Budapest egyik peremkerületében méreti meg magát április 8-án.

„Mindenki összehasonlíthatja, hogy milyen a két modell. Az egyik egy biztos lábakon, férfiakon, nőkön, családtámogatási rendszeren, erős gazdaságon nyugvó családmodell, amelyet még lehet fokozni, és kell is fokozni és bővíteni. A másik egy bizonytalan, terrorveszéllyel átitatott környezeten, nem is biztos, hogy mindig férfi és nő párkapcsolatán alapul. Nem is tudom, hogy lehet-e családnak nevezni, én most nem nevezném családnak” – fejtette ki Dunai Mónika.

A konferencia fővédnöke Kövér László volt. A házelnök a Fidesz 2015-ös kongresszusán már elmondta, hogy mit tart a nők legfontosabb feladatának: „Szeretnénk, hogyha a lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, hogyha unokákat szülhetnének nekünk.”

A gazdaságfejlesztési államtitkár azt emelte ki a konferencián, hogy az elmúlt négy évben egyre több nő állt munkába Magyarországon. Arra nem tért ki, hogy ugyanazért a munkáért a férfiak továbbra is több pénzt kapnak, mint a nők.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »