Örüljetek világlibsi szutykok, hogy nem süllyesztették el…

A panamai hajózási hatóság visszavonta az Aquarius nevű civil „mentőhajó” regisztrációját, a legközelebbi kikötéskor el kell távolítani róla a panamai lobogót, regisztráció nélkül viszont nem hajózhat ki – tudatták a hajót bérlő „civil szervezetek”.

A vízi járművet bérlő Médecins sans Frontieres és az SOS Méditerranée tájékoztatása szerint a közép-amerikai ország hatóságai még szombaton tájékoztatták őket a döntésről. A hajó jelenleg a tengeren van, 58 IDEGEN BETOLAKODÓVAL a fedélzetén. A „civil szervezetek” szerint az olasz kormány gyakorolt nyomást Panamára, hogy vonják vissza a hajó regisztrációját.

Közös közleményükben azt írták: meg vannak döbbenve a döntésen. „Az Aquarius legénysége megdöbbenéssel értesült arról szombaton, hogy a panamai hatóságok tájékoztatása szerint Olaszország felszólította a panamai hajózási hatóságokat, hogy tegyen azonnali lépéseket az Aquarius ellen” – húzta alá közleményében a két civil szervezet.

Hírdetés

Ez a hajó volt az utolsó civil „mentőhajó” a Földközi-tenger középső részén. Az olasz belügyi tárca egyelőre nem reagált a hírre.

Matteo Salvini jobboldali olasz belügyminiszter korábban azt vetette a civil szervezetek szemére, hogy úgy csinálnak, mintha taxiszolgáltatást nyújtanának a BETOLAKODÓKNAK. Salvini vasárnap azt állította, hogy az Aquarius megnehezíti a líbiai parti őrség munkáját, és nem engedelmeskedik az utasításoknak, ezért a tevékenysége törvénysértő.

„Ezerszer is nevet és zászlót válthatnak, de Olaszország kikötői zárva maradnak előttük” – idézte az olasz sajtó a jobboldali politikust.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »