Őrület: népirtást jósoltak a cigány párt kampányzáróján

Őrület: népirtást jósoltak a cigány párt kampányzáróján

Szembe kell nézni a népirtás veszélyével, a cigányok azért szegények, mert elnyomják őket, cigány értelmiség azért nincs, mert kirekesztik őket, a cigányság megerősítésével kell legyőzni az újfasizmust. Döbbenetes őrültségek a Magyarországi Cigány Párt kampányzáróján, csak erős idegzetűeknek!

Népirtás!

„Szembe kell nézni a népirtó gyűlölettel, a népirtás konkrét fizikai veszélyeivel” – mondta Horváth Aladár, a Magyarországi Cigány Párt (MCP) országos listájának vezetője a párt budapesti kampányzáró rendezvényén szombaton Budapesten.

Miért ülnek börtönben, ha egyetemre is járhatnának, ugye?

A néhány száz résztvevővel a Teleki téren zajló rendezvényen Horváth Aladár annak a véleményének adott hangot, hogy a magyarországi cigányság azért szegény, mert elnyomják, kirekesztik őket. Úgy látja, azért nem lesz értelmiségi a legtöbb cigány gyermekből, mert elkülönített iskolákba járnak. „Több emberünk ül a börtönökben, mint az egyetemeken”, ami megengedhetetlen – állapította meg.

Újfasizmus!

Arról is beszélt, hogy „cigányságunk megerősítésével az újfasizmust kell legyőzni és a nyomort kell leküzdeni”, aminek első lépése, hogy a cigányok „önmagukra szavazzanak”. Azt mondta: Ha több cigány ember tudna dolgozni, az jótékony hatással lenne a nyugdíjak kifizetésére is, amit „a rasszistáknak is érteniük kell”.

Hírdetés

Jogok vs kötelesség?

A romáknak bele kell szólniuk azokba a döntésekbe, amelyek őket is érintik, mert „minden magyarországi törvény, rendelkezés (…) a cigányokat is érinti”.

Még a végén itt hagynak minket

Véleménye szerint a cigányság számára két út van: vagy kiharcolják, hogy Magyarország biztonságos otthont jelentsen számukra, vagy – ha nem sikerül megvédeni magukat – el kell hagyniuk hazájukat.

Horváth József, az MCP elnöke arról beszélt: szükséges, hogy legyen érdekképviselete a magyarországi cigányságnak a parlamentben, mert jelenleg „nem kellünk sem a jobb-, sem a baloldalnak, (…) csak azért kellünk nekik, hogy le tudja győzni egyik a másikat”.

A párt azt képviseli, hogy a cigány emberek kapjanak egész évben munkát tisztességes bérért – jegyezte meg. Úgy fogalmazott: „ne 49 ezer forinttal szúrják ki a szemünket, mert az nem fizetés, hanem éhbér, abból nem lehet családot nevelni, gyerekeket iskolába járatni”.

Vasárnap a cigányok eldönthetik, hogy maradnak-e a mélyszegénységben, az elnyomásban, a kirekesztésben, vagy tesznek arról a szavazataikkal, hogy más életet éljenek – mutatott rá.

Hangsúlyozta: a cigányságnak saját magának kell döntenie arról, hogy úgy éljenek, mint a többségi társadalom tagjai (ezt mondjuk akarni is kellene… – a szerk.)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »