Őrtűz Kézdiszentlélek mellett

Őrtűz Kézdiszentlélek mellett

Föl kell zárkóznia az európai gondolkodásmódhoz Romániának. Meg kell szüntetnie a székelység kirekesztését. Brüsszelnek el kell érnie, hogy ne legyenek másodrangú állampolgárok a székelyek az Európai Unió egyik tagállamában.

Résztvevők a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) kezdeményezésére szervezett őrtűzgyújtáson, a Székelyföld autonómiájának napján a Perkő-hegyen álló Szent István-kápolna szomszédságában, Kézdiszentlélek mellett 2021. október 31-én. MTI/Kátai Edit

Az első világháború után a Versailles-washingtoni „békerendszerben” az akkori nyugati politikusok felelőtlenségével létrehozott Románia kirekeszti az autonómia lehetőségéből a székelységet. Ebben partner a korábbi nyugati politikusokhoz hazonló felelőtlenségű brüsszeli bürokrácia. A felelősen gondolkodó európaiaknak rá kell venni Romániát, hogy szüntesse meg a kirekesztést, zárkózzon fel az európaisághoz. 

 

 

Hírdetés

Őrtűzgyújtás a Székelyföld autonómiájának napján a Perkő-hegyen álló Szent István-kápolna szomszédságában.

 

Szülőföldjükhöz hű székelyek az őrtűzzel adnak nyomatékot azon igényüknek, hogy a szélsőséges, kirekesztő román politika szűnjön meg, s a Székelyföld az európai követelményeknek megfelelően kapjon autonómiát. 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »