Országszerte terjeszkedik a Karc FM

Országszerte terjeszkedik a Karc FM

A Karc FM nemcsak bővül, de hamarosan a teljes műsorstruktúra is megújul, ezt jövő februárra, a rádió harmadik évfordulójára szeretnék időzíteni.

Egyre több városban hallgatható a Karc FM: hétfő óta már Székesfehérváron, Tatabányán, Zalaegerszegen, Pécsett, Kaposváron, Siklóson, Szigetváron és Szegeden is elérhető, földi sugárzással – írja a Magyar Idők.

A lap interjút készített Gajdics Ottóval, a Magyar Idők főszerkesztőjével, aki a Karc FM főszerkesztőjeként beszélt arról, hogy már földi sugárzással is elérhetőek több vidéki városban. Gajdics azt mondta, a Karc FM a Lánchíd Rádió egykori hálózatának egy részén szól:

Hírdetés

ahol a Lánchíd Rádió lemondott a sugárzásról, kérelmezték az átvételt, de a cél a teljes hálózat visszaépítése, a vételkörzet bővítése az ország keleti felében is. Minden olyan helyen, ahol valaha a Lánchíd Rádió szólt, a Karc FM pályázni fog a frekvenciára.

A médiahatósággal hálózatos működésről állapodtak meg, napi 20 órában fog szólni a központi műsora és napi négy óra helyi műsort is sugároznak. A technikai feltételek megteremtése után ez néhány napon belül megtörténik minden településen.

A helyi műsorok hírblokkjaihoz a megyei lapok szerkesztőségei szállítják az információkat – mondta Gajdics Ottó, aki szerint az ötven fős szerkesztőség egyelőre nem bővül, de a teljes műsorstruktúra megújul februárra.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »