Országos tesztelés előtti körkép az Ipoly mentéről

Országos tesztelés előtti körkép az Ipoly mentéről

A szlovák kormány rendelkezése értelmében január 18-a és január 26-a között újabb országos szintű tesztelés zajlik. A koronavírus-járvány megfékezését célzó tesztelések a legtöbb településen a hétvégén létesített mobil mintavételi pontokon történnek.

A határátkelési ponttal rendelkező Ipolyságon december eleje óta eleve két mintavételi ponton lehet teszteltetni. A magántársaságok által üzemeltetett mintavételi pontok mellett az előttünk álló hétvégén további tesztállomásokat hoznak létre a város területén. Így a városban négy helyszínen lehet majd a teszteltetni. Emellett Pereszlény és Tesmag városrészekben szombaton a helyi kultúrházakban fogadják a tesztelés iránt érdeklődőket. Szombaton 8 és 18 óra között, vasárnap pedig 8 és 16 óra között tartanak nyitva a tesztállomások.

Mikrorégiós megbeszélés alapján osztották el a napokat Ipolynagyfalu, Kelenye és Ipolyhídvég között. Az előző két településen szombaton, Ipolyhídvégen pedig vasárnap 8 és 17 óra között fogadják a tesztelésre érkezőket. Itt a vezetéknevek alapján sorolták be a lakosokat.

Ipolybalogon mindkét napon lehetséges lesz a tesztelés. A mintavételi pont a helyi sportpálya épületében lesz az utcák szerinti szétírás alapján.

Inámban szombaton 8 és 17 óra között lesz lehetőség az antigénalapú tesztelésre. Ipolyvarbón a házszámok alapján osztották be a lakosságot. Itt szintúgy szombaton végzik a tesztelést. Mint megjegyezték: a hosszas várakozás elkerülése érdekében ajánlott a háztartásokra kiszabott időpont betartása.

Lukanényén a helyi kultúrházban alakítottak ki a mintavételi állomást. Itt is mindkét nap fogadják a tesztelésre érkezőket. Ajánlott az utcák szerinti besorolás betartása.

Hírdetés

Ipolyfödémesen szombaton nyílik lehetőség a tesztelésre. Ebben a faluban is a házszámok alapján sorolták be a lakosságot. Paláston mindkét napon várják a község lakosságát a hétvégén. Szombaton előnyben részesítik a helyieket, másnap a környező településekről és messzebbről is várják a tesztelőket.

Nagytúron vasárnap lesz lehetőség a tesztelésre. A kultúrházban felállított tesztállomás 8 és 16 óra között lesz nyitva. A szomszédos Felsőtúron szombaton szervezik meg a tesztelést 8 és 16 óra között. Itt is a házszámok szerint sorolták be a felsőtúriakat.

Ipolyvisken szombaton folyik a tesztelés. Mint a falu közösségi oldalán olvasható: reggel nyolc és este nyolc között szervezik meg a kultúrházban. A sorban állás elkerülése érdekében a tesztelésre előre foglalható időpont a községi honlapon megosztott rendszeren keresztül, valamint a községi hivatal alábbi telefonszámán 036/742 10 89 – írta Antal Nyustin Ágnes polgármester.

Az alig 250 lelkes Szetén szombaton délelőtt lehetséges a tesztelés, a mintavételi pont 8 és 13 óra között üzemel a község kultúrházában.

Vannak olyan települések a térségben, melyek mikrorégiót alkotva egy mintavételi pontot állítottak fel. Az ipolypásztói kultúrház kistermében mindkét napon üzemel a mintavételi állomás, melyet a helyiek mellett az ipolybéliek és a zalabaik is felkereshetnek.

Ugyanakkor akadnak olyan települések is a térségben, melyeken egyik napon sem lesz mintavétel. Az alig háromszáz lelkes Bori község lakóinak a pár kilométerre lévő Szántó településen lesz csupán elérhető a tesztelés szombaton.

Az információk a péntek délelőtti állapotot tükrözik.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »