Országos tesztelés 2021: Mintavételi lehetőségek az Érsekújvári járásban

Országos tesztelés 2021: Mintavételi lehetőségek az Érsekújvári járásban

Érsekújvár önkormányzata az országos szűrésre 10 mintavételi helyet alakít ki, ahol január 22-től január 26-ig (a hétvégén is) minden érdeklődő elvégeztetheti a koronavírus tesztet. Párkányban, Szabó Eugen polgármester tájékoztatása szerint négy mintavételi pont létesül.

A város önkormányzata az országos szűrésre 10 mintavételi helyet alakít ki, ahol január 22-től január 26-ig (a hétvégén is) minden érdeklődő elvégeztetheti a koronavírus tesztet. A város javasolja, éljenek a résztvevők az időpontfoglalás lehetőségével, hogy elkerüljék a hosszú sorbanállást.

A szervezők kérik azok hozzátartozóit és ismerőseit, akiknek nincs internethozzáférésük, hogy segítsenek a regisztrálásban. Érsekújvár önkormányzata is a tesztelésen részt venni szándékozók segítségére siet. A mai nap két infóvonalat létesítettek: a 0940/643 714-es, illetve a 0917/502 955-ös telefonszámon. „Ha a regisztrációhoz segítségre van szükségük, hívják ezeket a számokat és a városi hivatal dolgozói szívesen segítenek. 2021. január 21-től (csütörtök) 2021. január 26-ig (kedd) ezen számok minden nap 8:00-tól 18:00 óráig hívhatók lesznek” – emelte ki Klein Ottokár, a város polgámestere. Hozzátette, a várandós nőkkel és a testi fogyatékosokkal szemben legyünk figyelmesek, hiszen ők a tesztelésen előnyt élveznek.

Hírdetés

– tájékoztatott Szabó Eugen Párkány polgármestere. 

Hozzátette, amikor aláíródnak a szerződések, akkor kerülnek ki a helyszínek a város honlapjára, ott a nyitva tartás időpontjai is pontosan fel lesznek tüntetve. A Párkányi Rendelőintézetben (Poliklinikán) hétköznapokon 10.00 – 18.00-ig végzik a teszteléseket. Ők az előzetes egyeztetés során azt is vállalták, már a pénteki napon is hajlandók tesztelést végezni, úgy a reggeli, mind az esti órákban. Emellett két mobil tesztállomás lesz a Duna-parton és egy a Sobieski utcában.

Egyelőre úgy néz ki, két tesztállomáson kötelező lesz az online regisztráció, kettőn viszont nem, de még ez is egyeztetés alatt áll.  

– vélekedett Szabó.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »