Országos karitatív és egyházi szervezeteknek adott át adományt a harmincéves Béres Alapítvány

Országos karitatív és egyházi szervezeteknek adott át adományt a harmincéves Béres Alapítvány

A Béres Alapítvány létrejöttének 30. évfordulója alkalmából november 21-én Budapesten ünnepség keretében százmillió forint értékű Béres Cseppet adományozott a vállalat a vele hosszú évek óta együttműködő tizenkét országos karitatív és egyházi szervezetnek.

Az ünnepségen Béres Klárától, az alapítvány elnökétől és Béres Józseftől, a Béres Gyógyszergyár elnökétől vették át az egészséget támogató termékeket a szervezetek képviselői, köztük Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója; Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke és Seszták István, a Hajdúdorogi Főegyházmegye főhelynöke.

A segítő szándék – idősebb dr. Béres József feltaláló életszemléletéből, példájából adódóan – a Béres vállalati kultúrájának a kezdetektől része. A karitatív munka koordinálására 30 éve, 1993-ban jött létre a Béres Alapítvány a Teljes Életért, melynek feladata az élet teljességének, a testi, lelki és mentális egészség szolgálata.

A jubileumi eseményen Béres Klára, az alapítvány elnöke ünnepi beszédében összegezte az elmúlt 30 év eseményeit, kiemelte az eredményeket, és köszönetet mondott a szervezeteknek, melyek támogató együttműködésével az évek során emberek millióinak nyújthattak támaszt, adhattak segítséget.

Hírdetés

„A világban ma zajló háborúk, a gazdasági nehézségekkel, lelki vívódásokkal terhelt súlyos jelen, melyben élünk, arra int mindannyiunkat, hogy még odafigyelőbben, még odaadóbban forduljunk egymás felé. Szükség van az összefogásra, az odafigyelő, hatékony, példamutató segítségre, melyben a Béres immár három évtizede az élen jár – mondta Béres Klára. – Ennyi évvel magunk mögött talán azt is kijelenthetjük: csak így érdemes. Ma úgy ünneplünk, hogy ünnepünk egyúttal segítségnyújtás is legyen.”

A jubileumi eseményen a rászorulók segítése érdekében százmillió forint értékű Béres Csepp-adományt adtak át. Az egészséget támogató termékeket tizenkét országos karitatív és egyházi szervezet vezetői vették át, akik sok éve szövetségesei a Béres Alapítványnak a készítmények betegekhez, idősekhez, rászorulókhoz való közvetlen és célzott eljuttatásában.

Forrás és fotó: Beres.hu; OTS

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »