Országos jelentőségű választást tartanak ma Pécsen

Országos jelentőségű választást tartanak ma Pécsen

Négy településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Sajóivánkán, Újsolton, Belsősárdon polgármestert, Pécsen pedig egyéni választókerületi képviselőt választanak. Valamennyi választásra azért van szükség, mert a júniusi általános választáson szavazategyenlőség alakult ki az első helyen végzett jelöltek között.

Pécsen a 15. számú egyéni választókerületben szavazategyenlőség miatt tartanak időközi képviselő-választást. A voksokért Fürj Csaba (Péterffy Attila Pécs Jövőjéért Civil Egyesület), a körzet jelenlegi egyéni képviselője mellett további három aspiráns, Kővári János (Fidesz-KDNP-Összefogás Pécsért Egyesület), Horváth Sándor László (Mi Hazánk) és Körömi Attila (független) verseng.

Hírdetés

A választói névjegyékben több mint 6500-an szerepelnek, ők a választókerület hat szavazókörében adhatják majd le voksaikat. A júniusi választáson hat jelölt indult a választókerületben, a legtöbb szavazatot akkor Vörösné Deák Andrea és Fürj Csaba kapta, 1224-1224-et.

Megfigyelők szerint, ha nyer a Fidesz, akkor egyértelmű többsége lesz a baloldali, újraválasztott polgármesterrel szemben a közgyűlésben. Ha az ellenzéki jelölt győzne, akkor bonyolult helyzet alakulhatna ki, mert akkor a kormánypártoknak csak a Mi hazánkkal lenne meg a többség.

A választások érdekessége, hogy az új testületek csak október 1-vel alakulnak meg, azaz a mostani erőviszonyokon, párnapig, még nem változtatnak.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »