Országos csúcsot állított fel (Triatlon)

Országos csúcsot állított fel (Triatlon)

Több mint tíz perccel javította meg a hosszú távú triatlon országos csúcsát a sepsiszentgyörgyi Deák Zsombor, aki június 18-án az Ironman Austria megmérettetésen 8 óra 43 perc alatt ért célba. A 33 éves háromszéki vasember a 19. helyen zárta a Klagenfurtban rendezett viadalt.

A versenyre több mint 2000 hivatásos és amatőr sportoló nevezett, az elit kategóriában 34 férfi és 9 nő tette próbára magát. A sepsiszentgyörgyi versenyző a 3,8 kilométeres úszást 55 perc, a 180 kilométeres kerékpározást 4 óra 43 perc, a 42 kilométeres futást pedig 2 óra 56 perc alatt teljesítette. Ezzel több mint tíz perccel megjavította a hosszú távú triatlon országos csúcsát, amelyet eddig Mihai Vigariu tartott, aki 2019-ben Tallinnban első románként teljesített Ironman-versenyt 9 óra alatt. A klagenfurti viadal győztese a dán Mathias Petersen lett, a második helyen az ausztrál Cameron Wurf, a harmadikon az osztrák Georg Enzenberger végzett.

Hírdetés

„Számomra az év első felének legfontosabb versenye volt az Ironman Austria. A felkészülés jól sikerült, leszámítva, hogy két héttel a viadal előtt átestem egy orvosi beavatkozáson. Az úszás alatt két perccel elmaradtam attól a csoporttól, amely még felért az élbolyra, így az általam is elvárt eredménnyel zártak. A kerékpározás és a futás során végig koncentrált maradtam, ezáltal a 29. helyről felzárkóztam. Bár az eredmény nem az, amit szerettem volna, ennek ellenére nincs bennem nagy csalódottság” – mondta Deák Zsombor, aki köszöni Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és Kovászna Megye Tanácsa támogatását.

Eredmények, Ironman Austria, elit férfiak: 1. Mathias Petersen (Dánia) 7:56:38 óra, 2. Cameron Wurf (Ausztrália) 8:02:41, 3. Georg Enzenberger (Ausztria) 8:08:27… 19. Deák Zsombor (Románia) 8:43:18. (miska)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »