Országok, ahova szabadon utazhatunk

Országok, ahova szabadon utazhatunk

Az európai országok fokozatosan megszüntetik szinte az összes járványügyi intézkedéseket, már csak legfeljebb a maszkviselést teszik kötelezővé, azt is csak bizonyos helyeken. Nemcsak Európa, de a népszerű ázsiai, afrikai országok is megnyitják határaikat.

A legfrissebb hír, hogy április 9-től Horvát­országban már nem kérnek védettségi iga­zolást a belépésnél. Megszűnik a koronavírus-járvány megfékezésére elrendelt korlá­tozások zöme Horvátországban: nem kell oltási igazolást felmu­tatni az intézményekben és a határátlépésnél, valamint néhány kivétellel védőmaszkot sem kell viselni a zárt nyilvános helyeken – jelentette be Davor Bozinovic belügyminiszter. A határlépésre vonatkozó szabályok is változnak. Az európai uniós állampolgárok korlátozások nélkül léphetnek be Horvátországba, ez vonatkozik az Ukrajnából érkező menekültekre is. Más, nem uniós állampolgárok­nak rendelkezniük kell védettségi igazolással, de nem kell többé meg­indokolniuk jövetelük célját – ma­gyarázta a belügyminiszter.

Hírdetés

A repjegykiraly.hu utazási oldal ösz-szegyűjtötte, mely országokba utaz­hatunk korlátozások nélkül, illetve melyek azok a népszerű célállomá­sok, ahol még bizonyos feltételek­nek meg kell feleljünk, ha oda sze­retnénk utazni

Szabó Laci, repjegykirály.hu


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »