Országértékelő beszédet mondott a parlamentben az államfő

Országértékelő beszédet mondott a parlamentben az államfő

Zuzana Čaputová államfő kedden országértékelő beszédet mondott a parlamentben.

Hangsúlyozta, bár a kiútkeresés és a remény fenntartása a cél a társadalomban, valószínűleg ez az országértékelője az eddigi legkritikusabb és ez tartalmazza a legsúlyosabb megállapításokat.

Hírdetés

A parlamenti képviselőkön kívül Eduard Heger (OĽANO) kormányfő és több miniszter is meghallgatta a parlamentben Čaputová beszédét. Ez volt az államfő harmadik országértékelője, legutóbb tavaly szeptemberben mondta el a törvényhozásban az ország állapotáról szóló jelentését.

Zuzana Čaputová államfő keddi parlamenti országértékelő beszédében kijelentette, ha valóban ideiglenes költségvetéssel kezdi az ország a jövő évet, az mindenki számára vereség lesz. Reméli, értelmes kompromisszum születik a költségvetéssel kapcsolatos tárgyilagos és megalapozott kifogásokkal kapcsolatban. A kormány szemére vetette, hogy nem közölte, hogyan akarja elhárítani a költségvetési kiadási korlátok hiánya miatt fenyegető szankciókat és azt a veszélyt, hogy az ország emiatt a helyreállítási terv keretében nyújtott támogatásoktól esik el. Mindemellett az államfő elismerte a kormány egyes reformintézkedéseit.

(tasr/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »