Országbérlet – Egy perc alatt három fontos dolgot is bejelentett Lázár János

Országbérlet – Egy perc alatt három fontos dolgot is bejelentett Lázár János

Megvan az első város, ahol a helyi tömegközlekedésben is érvényesek lesznek az új országbérletek és vármegyebérletek – jelentette be a közlekedési miniszter az Országgyűlésben. Szólt az IC-k korábban vitatott helyzetéről is, ami a bérletérvényességet illeti.

„Hétfőig közel 350 ezer országbérletet és megyebérletet sikerült értékesíteni” – jelentette be Lázár János a parlament hétfői ülésén a KDNP-s Mihálffy Béla interpellációjára válaszul.

Az országbérletet vásárlók között 70 ezer diák is volt.

„Azoknak a követelményeknek, amelyeket a parlament támasztott a fenntarthatósággal kapcsolatban, eleget teszünk, és ezt az a Greenpeace igazolta, amelyet nem lehet azzal vádolni, hogy túl sok jót mondana a kormányról. Nyilatkozatukban jelezték, hogy ez a leginnovatívabb dolog, amit a magyar kormány a közlekedésben elvégzett” – tette hozzá.

És tovább bővítik az együttműködést ezen a területen, ezen a ponton tette meg másik bejelentését.

Hírdetés

„Zalaegerszeg megyei jogú városával megállapodást közöttünk: július 1-jétől Zalaegerszegen a helyi tömegközlekedésre is érvényes lesz a megyebérlet és az országbérlet, 9450 forint, illetve 18 900 forint, ez lesz az első város, amelyen tömegközlekedés van és igénybe vehetik ezt a szolgáltatást, biztatom a főváros vezetését is, hogy próbálkozzon ennek a bevezetésével” – mondta még Lázár János.

Megígérte, hogy a vasúti InterCityk helyzetét is rendezni fogják, „pótjegy mellett érvényes lesz” ezekre a vonatokra is.

Nyitókép: MTI/Varga György

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »