Orrfacsaró bűz Budapesten: megvan a forrás!

Orrfacsaró bűz Budapesten: megvan a forrás!

Még hatszor lesz olyan munka, ami hasonló szaghatással jár, de figyelembe veszik a szélirányt a feszített munkatempó ellenére is.

A széljárás alapján először Zsámbékra tették a csütörtöki orrfacsaró budapesti bűz forrását, ám péntekre a Budaörsi Infó kiderítette, honnan „fújhat a szél”: a laphoz Csongrádi Eszter, az Óbarok kerti vasút hálózat és a hozzá kapcsolódó Felcsút Natura 2020 projekt marketing igazgatója az az információt juttatta el, hogy a szagot az Óbarok – Újbarok-Bodmér közötti földekről hozta a szél.

Hírdetés

Ezen a vonalon kerül kialakításra Magyarország és Európa leghosszabb közforgalmú kerti vasút hálózata mellyel párhuzamosan tangazdaságok, új parkerdő és tanösvények létesülnek.

A talaj-előkészítés érdekében végzett az Óbarok Kerti vasút Kft. csütörtökön vizes bázisú trágyázást egy speciális orosz kompozit trágyával, hogy a növénytelepítés az elkövetkezendő hetekben el tudjon kezdődni.

Szag a továbbiakban is lesz, az ezzel járó munkálat igyekeznek máskor a szélviszonyok figyelembevételével is végezni – ígérik -, de a munkatempó feszített most. Előreláthatólag még hatszor lesz a csütörtökihez hasonló szaghatás, ezért a lakosság szíves elnézését kérik.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »