Oroszország megtámadta Ukrajnát – közölte a Bloomberg, aztán elnézést kértek a tévedésért

Oroszország megtámadta Ukrajnát – közölte a Bloomberg, aztán elnézést kértek a tévedésért

Mintha nem lenne elég feszültség Ukrajna kapcsán, az amerikai Bloomberg hírügynökség elég komoly hibát vétett. Arról közölt hírt, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát. Az ügynökség később bocsánatot kért a téves információ kiadásáért.

Elmondásuk szerint az történt, hogy több ukrajnai forgatókönyvre is “főcímeket készítettek elő”, és véletlenül az egyik ilyen írást közzétették.

“Nagyon sajnáljuk a történteket. A cikket töröltünk, a megjelenés okait vizsgáljuk”

közölte a Bloomberg.

Az oroszok azonban nem hagyták annyiban a dolgot. A orosz külügy szóvivője, Marija Zacharova szombaton élesen kritizálta az amerikai diplomácia vezetését, amiért egyáltalán nem reagált a hírügynökség szarvashibájára. Kifogásolták, hogy a megjelent téves információt először mindennemű magyarázat nélkül vonták vissza.

Hírdetés

Zacharova az eset kapcsán a Telegram közösségi hálón felszólította az amerikai külügyminisztériumot, hogy tegyen közzé nyilatkozatot a “Bloomberg összes álhíréről”, ha a múltkor a külügy az orosz RT kapcsán hajlandó volt állást foglalni, pedig abban az esetben semmilyen bizonyíték nem állt a rendelkezésére.

Zacharova azt is élesen bírálta, hogy az amerikai állam a Bloomberg mellett a német baloldali Deutsche Welle-t is támogatja, ez utóbbi egyébként a német kormánytól is kap hozzájárulást közpénzekből.

A Bloomberg orosz támadásról szóló híre nagyjából húsz percig volt kint az ügynökség főoldalán, majd törölték. Az oroszok szerint az ilyen hibáknak “tragikus következményei” is lehettek volna.

A Kreml szóvivője, Dmitrij Preszkov szerint “nyilván provokációról volt szó”, de “ez a példa is mutatja, hogy a nyugat mennyire alábecsüli a mostani feszültség veszélyességét”.

Teraz.sk, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »