Oroszország kizárta annak lehetőségét, hogy támadófegyvereket telepítsen Ukrajnában

Oroszország kizárta annak lehetőségét, hogy támadófegyvereket telepítsen Ukrajnában

Oroszország cáfolta, hogy fegyvereket telepítene ukrán területre. Ugyanakkor nem zárta ki annak lehetőségét, hogy ezt az USA vagy a NATO megtegye, jelentette ki Vladimír Putin szóvivője, Dmitrij Peskov.

“Nem lehet kizárni, hogy partnereink (az USA és a NATO) támadófegyvereket telepítenek Ukrajna területére. Részünkről ilyen támadófegyverek elhelyezését ukrán területek kizártnak tartjuk. Ezért ragaszkodunk a jogilag kötelező garanciákhoz,“ nyilatkozta Peskov az Echo Mosky rádióadónak.

Hírdetés

A TASS hírügynökség szerint Ukrajna és a nyugati államok az utóbbi időben orosz katonai támadás lehetőségéről beszél Ukrajnával szemben. Peskov már korábban üres és semmivel sem alátámasztott nyilatkozatnak nevezte ezeket, melyek a feszültségkeltést szolgálják.

Hangsúlyozta, hogy Oroszország nem jelent veszélyt senkire nézve, ugyanakkor nem zárta ki annak lehetőségét, hogy esetleges provokációk épp az ilyen nyilatkozatok alátámasztását szolgálnák. Hozzátette, hogy az erő bevetése Délkelet-Ukrajnával a válság rendezésének legkomolyabb akadályát jelentené.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »