Oroszország kénytelen lenne katonailag válaszolni arra, ha Svédország véletlenül csatlakozna a NATO-hoz

Oroszország katonai „intézkedéseket” helyezett kilátásba arra az esetre, hogy Svédország csatlakozna a NATO-hoz, derül ki az orosz nagykövet nyilatkozatából.

Viktor Tatarincsev szerint Svédország egyelőre nem célpontja az ő haderejüknek, és beszélt arról is, hogy a médiában agresszív propagandakampány zajlik Oroszország ellen, amiben az oroszokat mindig támadó félként mutatják be, aláásva ezzel az orosz-svéd kapcsolatokat.


Viktor Tatarincsev

Putyin rámutatott, hogy lesznek következményei, Oroszország kénytelen lenne katonailag válaszolni, átállítani hadseregét és rakétáit. Egy ország, amelyik csatlakozik a NATO-hoz, tisztában kell legyen azzal, milyen kockázatoknak teszi ki magát ezzel – idézte az orosz elnököt Tatarincsev.

Annak ellenére, hogy a 2012-ben mért 17 százalékról 31 százalékra növekedett Svédországban azok száma, akik csatlakozni szeretnének a NATO-hoz, Oroszország bízik abban, hogy az ország nem fog csatlakozni a nyugati katonai szövetséghez. „Nem hiszem, hogy ez releváns lesz a közeljövőben” – fogalmazott a nagykövet.

Hírdetés

Tatarincsev az egyre romló svéd-orosz kapcsolatokért azt a médiakampányt tette felelőssé, amely „Oroszországot agresszorként mutatja be, aki mindig fenyeget és megtámad másokat.”

A két ország viszonya tavaly romlott meg igazán, amikor a svédek többször is egy rejtélyes tengeralattjárót figyeltek meg a partjaiknál, és orosz gépek többször is megsértették a svéd légteret.

A svéd honvédelmi miniszter, Peter Hultqvist azóta bejelentette, hogy a skandináv állam korszerűsíti a haditengerészeti flottáját, hogy "jobban érzékeltesse" tengeri jelenlétét.

(Independent – 444 blog – ATV nyomán)

Lovas István: Ki akar háborút?

Nemierőszak-dzsihád: kiskorú lányok ezreit erőszakolják meg évente az "üldözött" bevándorlók Svédországban (is)

A multikulti felfalja szüleit: a század közepén a svédek kisebbségbe kerülhetnek a saját hazájukban

Betiltották a nemzeti zászlót egy svéd iskolában, használata ugyanis gyűlölet-bűncselekmény lehet

Már a német játékkatonáktól is rettegni kell – eltávolítja polcairól a bűnös sereget egy svéd áruház

Újabb lék a süllyedő Európa hajóján: bemutatjuk a svéd kulturális minisztert

Az aberráltak kedvéért megerőszakolják nyelvüket a svédek – semleges névmás az egyenjogúság nevében


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »