Oroszország katonai rendőröket fog állomásoztatni a Golán fennsíkon

Oroszország katonai rendőröket fog állomásoztatni a Golán fennsíkon

Az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy Oroszország katonai rendőri egységeket fog telepíteni a Golán fennsíkra, melyek ütköző zónát képeznek majd Izrael és Szíria között.

Sergei Rudskoi, az orosz védelmi minisztérium egyik vezető tisztségviselője bejelentette, hogy az orosz katonai rendész egységek már meg is kezdték a járőrözést a Szíriát és a megszállt Golán fennsíkot elválasztó tűzszüneti vonal mentén.

Az orosz hadsereg kijelentette, hogy jelenlétükkel a tűzszüneti vonal mentén megfigyelőként jelen lévő ENSZ csapatokat is segítik.

Hírdetés

Az ENSZ békefenntartók ugyanis hat év óta először folytatnak járőrtevékenységet a térségben. A nyugat által támogatott terroristák hat évvel ezelőtti polgárháborús próbálkozása miatt ugyanis az ENSZ megfigyelők tevékenysége is abba maradt. A háborús helyzet miatt ugyanis nem tudták ellátni feladataikat a határ mentén.

Az orosz hadsereg azt is tervezi, hogy nyolc megfigyelő pontot alakít ki az ENSZ által létesített ún. ,,Bravo-vonal,, mentén, hogy megakadályozzák a megfigyelők elleni esetleges támadásokat.

Orientalista.hu – Al-Isfahani


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »