Oroszország helyi erőket képez ki Észak-Kelet Szíriában

Oroszország helyi erőket képez ki Észak-Kelet Szíriában

Oroszország azon dolgozik, hogy helyi fegyveres erőket képezzen ki Észak-Kelet Szíriában ahol a kurd ,,Szíriai Demokratikus Erők,, (SDF) visszavonulása után területek maradtak védtelenül.

,,Orosz csapatok elkezdtek létrehozni egy milíciát, mellyel együtt tudnak működni Al-Hasakah vidékein, Amuda, Al-Darbasiyah, és Tell Tamr térségében Észak-Kelet Szíriában… A milíciák feladata az lesz, hogy az SDF által hátrahagyott állásokba telepítik őket a szíriai-török határ közelében.,,

Az SDF 30 kilométer távolságra vonult vissza a török határtól egy orosz-török megállapodás értelmében. A visszavonulást az orosz katonai rendőrség felügyelte.

Hírdetés

A szíriai Step News Agency szerint az új helyi milícia közvetlenül orosz parancsnokság alá fog tartozni. Az orosz fél biztosítja majd számukra a kiképzést, a fegyvereket és logisztikai támogatást.

Oroszország már korábban is hozott létre ilyen helyi milíciákat Aleppo, Homsz, Daraa térségében, valamint a főváros Damaszkusz környékén. Moszkva 2015-ben segített a Szíriai Arab Hadsereg 5. Hadtestének létrehozásában is.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (South Front)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »