Oroszország és Kína együtt avatkozik be a szír háborúba

Oroszország és Kína együtt avatkozik be a szír háborúba

Az orosz Állami Duma (parlament alsóháza) Honvédelmi Bizottságának elnöke Vladimir Komoedov admirális közölte, hogy Kína vágya a régi kapcsolatait újraépíteni Szíriával, katonailag beavatkozni Oroszországgal közösen az Iszlám Állam ellen, és mindezt nem a NATO országokkal szemben.

A kínai hadsereg beavatkozása Szíriában az első lépés afelé, hogy egy komoly katonai-politikai koalíció jön létre egy háború sújtotta országban, amelyek nem igazodik az agresszív NATO blokkhoz.
Eljött az idő, hogy alkossunk egy ilyen koalíciót, mondta újságíróknak az admirális.
Az idézett nyilatkozatot megerősítette  Guan Youfei, a kínai Központi Katonai Bizottság Hivatal Nemzetközi katonai együttműködési bizottságának vezetője, egy közelmúltbeli damaszkuszi találkozón, ahol a szíriai védelmi miniszter, Fahd Jassem al-Freij fogadta őt.

Komoedov hozzátette, hogy ha Oroszország, Kína, India és Irán egyesíti erőit a Közel-Keleten, az ottani problémák felszámolására, melyet az Iszlám Állam jelent akkor a kialakult helyzetet egy éven belül megoldják.

Hírdetés

Ez nem csak egy nagy teljesítményű katonai együttműködés, hanem komoly politikai befolyás.

A lépés gazdasági és politikai stabilitást fog hozni egész Európában és Ázsiában. Ezért más, meg nem nevezett országok is csatlakoznak a koalícióhoz. Nagyon örülök, hogy végre egyetértés van a kérdésben a legmagasabb nemzetközi szinten, fejezte be a tengernagy..

Fotó: © Sergey Bobylev / TASS

magyartudat.com


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »