Oroszország és Irán hadgyakorlatba kezdett az Ománi-öbölben

Oroszország és Irán hadgyakorlatba kezdett az Ománi-öbölben

Közös tengeri hadgyakorlatba kezdett hétfőn Oroszország és Irán az Ománi-öbölben és az Indiai-óceántól északnyugatra található térségben, a manőverek keretében lőgyakorlatokat folytatnak és kalózok elleni harcokat szimulálnak.

“Az orosz-iráni tengeri hadgyakorlatokat 2021. február 15-én és 16-án tartják” – közölte az orosz haditengerészet balti flottája az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint. A flotta szerint az orosz és iráni tengerészek tengeri célpontok elleni lőgyakorlatokat tartottak. Az orosz és iráni hajók később a fényjelzésekkel való kommunikációt és a szabotázsakciók elleni védelmet gyakorolják – tették hozzá.

A két ország haditengerészete kedden a közös navigációt gyakorolja, illetve azt, hogy miként szabadítsanak ki egy kalózok által elrabolt kereskedelmi hajót, s hogy miként oltsanak el tüzet egy hajón.

Hírdetés

A hadműveletekben orosz részről a haditengerészet Sztojkij nevű korvettje, Kola nevű tartályhajója és Jakov Grebelszkij nevű vontatóhajója vesz részt.

Irán és Oroszország rendszeresen tart hadgyakorlatokat a Perzsa(Arab)-öbölben és az Indiai-óceánon, sőt, a Kaszpi-tengeren 2020 szeptemberében tartott manőverekben is részt vettek iráni hajók.

MTI

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »