Oroszország élesen bírálta az izraeli rakétacsapást Szíriában

Oroszország élesen elítélte az Izrael által csütörtök reggel a damaszkuszi nemzetközi repülőtér közelében végrehajtott rakétacsapást. Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő Szíria-ellenes agresszióként értékelte az izraeli légicsapást, amelyet nemzetközi jogba ütközőnek nevezett.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője moszkvai sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy tiszteletben kell tartani Szíria szuverenitását, illetve területi egységét, és tartózkodni kell az olyan cselekményektől, amelyek tovább fokozhatják a térség feszültségeit – jelentette a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.

Hírdetés

Arra az újságírói kérdésre, hogy Tel-Aviv előzetesen tájékoztatta-e Moszkvát csapásmérési szándékáról, Peszkov így felelt: „Valóban folyik információcsere Oroszország és Izrael között különböző csatornákon keresztül”. A szóvivő hozzáfűzte: az orosz és az izraeli vezérkarok folyamatos párbeszédet folytatnak.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő Szíria-ellenes agresszióként értékelte az izraeli légicsapást, amelyet nemzetközi jogba ütközőnek nevezett.

A SANA szíriai állami hírügynökség szerint Izrael több rakétát lőtt ki a Golán-fennsíkról a damaszkuszi repülőtértől délnyugatra fekvő egyik katonai létesítményre. Több robbanás történt és anyagi károk keletkeztek, de áldozatok nincsenek. A szíriai állami média híradásaiban „izraeli agressziónak” nevezte a támadást.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »