Oroszország bekérette a brit nagykövetet a Putyint sértő nyilatkozatok miatt

Bekérették csütörtökön a brit nagykövetet a moszkvai külügyminisztériumba a londoni vezetés Oroszországot és Vlagyimir Putyin elnököt sértő nyilatkozatai miatt – közölte az orosz diplomáciai tárca.

A minisztérium beszámolója szerint jegyzékben tiltakoztak Deborah Bronnert nagykövetnél a brit kormány "arcátlan kijelentései" miatt, amelyekkel "megsértették Oroszországot, Oroszország vezetőjét és hatóságai képviselőit, valamint az orosz népet". "Egy kulturált közegben az ilyen kijelentésekért illik bocsánatot kérni" – ismertette a tárca.

Hírdetés

A TASZSZ orosz hírügynökség ezzel összefüggésben felidézte Ben Wallace brit védelmi miniszter LBC rádiónak adott szerdai nyilatkozatát, amelyben sértő kijelentéseket tett Putyinra és Maria Zaharova külügyi szóvivőre. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője arcátlannak nevezte az elmondottakat, hozzátéve, hogy viselkedésével a miniszter "árnyékot vet Nagy-Britanniára".

A minisztérium felhívta Bronnert figyelmét arra is, hogy Oroszország elfogadhatatlannak tartja a Nagy-Britannia által terjesztett hamis információkat, miszerint Moszkva atomfegyverek bevetésével fenyegetőzik.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »