Oroszország ajánlatot tett Mariupol megmaradt védőinek

Oroszország ajánlatot tett Mariupol megmaradt védőinek

Oroszország ajánlatot (ultimátumot) tett a délkelet-ukrajnai kikötővárost, Mariupolt védő ukrán katonáknak. Moszkva biztonsági garanciát vállalna az életükért.

Az ajánlat szerint vasárnap reggel 6 órától néhány órán keresztül lehetővé teszik, hogy az ukrán katonák elhagyják az utolsó még általuk ellenőrzött területet, az Azovstal acélgyár komplexumát – ami kvázi egy modern kori erődítménnyé változott a harcok során.

Oroszország azt ígérte, hogy a fegyvert letevő katonákkal szemben a hadifoglyokra vonatkozó genfi egyezmény minden betűjét betartja.

Hírdetés

A kivonulást helyi idő szerint reggel hattól délután 1 óráig tennék lehetővé. Arról egyelőre nem szólnak a hírek, hogy voltak-e, akik éltek a lehetőséggel.

A Mariupol utolsó védői között vannak a híres-hírhedt neonáci Azov-zászlóalj tagjai is (újabban a fősodratú média úgy hivatkozik rájuk, mint akiket “nácinak bélyegeznek” – szerk.). Nehéz elképzelni, hogy sok jóra számíthatnak, hiszen a Putyin orosz elnök által emlegetett nácítlanítás is épp ő ellenük irányul elsősorban.

BBC.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »