Oroszország adta a legtöbb dzsihádistát

Oroszország adta a legtöbb dzsihádistát

Visszavágtak a kurdok az iraki hadseregnek, NATO fegyverekkel harcoltak az Iszlám Állam dzsihadistái Szíriában. Nemzetközi lapszemlénk következik.

Kurd harcosok ellen intézet támadást az iraki hadsereg és a vele szövetséges síita milícia Mahmud falunál – jelentette írta a The New Arab Nagy-Britanniában szerkesztett hírportál. Kurd források szerint a pesmerga harcosok 5 katonát vesztettek, miközben 10 iraki siíta katonát megöltek, 15-öt foglyul ejtettek, továbbá 5 Humwee terepjárót és 2 páncélozott csapatszállítót zsákmányoltak.

Hírdetés

Oroszországból érkezett a legtöbb külföldi dzsihádista harcos az Iszlám Államba – ismerteti a a New York-i központú The Soufan Group jelentését a The Washington Times honlapján. Oroszországból bizonyíthatóan 3,400 Szaúd Arábiából 3,200, Jordániából 3000, Tunéziából 2900, Franciaországból 1900 harcos csatlakozott az Iszlám Államhoz. 

A szír hadsereg hatalmas mennyiségben talált amerikai, brit és belga gyártmányú fegyvereket al-Mayadin városban, amelyet nemrég foglaltak el az Iszlám Államtól. A venezuelai központú, Latin-Amerikába sugárzó, spanyol nyelvű Telesur tévé orosz forrásra hivatkozva jelentette, hogy a NATO tagállamokból származó fegyverek között tankokat és páncélozott járműveket, tüzérségi eszközöket, tankelhárító lövedékeket, radarokat, drónokat és műholdas kommunikációs eszközöket is találtak.

Theresa May brit miniszterelnök ostoba dolognak tartja, hogy a terhes nők kifejezést terhes emberek kifejezéssel helyettesítsék az ENSZ Alapokmányában. Ezt feministák követelték, de kezdeményezésüket a Brit Külügyi és Nemzetközösségi Minisztérium is támogatta –  jelentette a Daily Caller  amerikai konzervatív hírportál.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »