Oroszország a világ legfejlettebb harci gépének fejlesztésén dolgozik: Íme a MiG-41

Oroszország 2013 óta dolgozik a MiG-41 hiperszonikus elfogó repülőgép kifejlesztésén.

A repülőgéppel kapcsolatos összes munka abszolút titoktartási körülmények között zajlik. Az eddig ismert forma szerint az új vadászgép 5 ++ generációs repülőgép lesz, és az elavult MiG-31-et fogja felváltani, amelyet majdnem 40 évvel ezelőtt állítottak hadrendbe.

A repülőgépet elsősorban alacsony hőmérsékleten, például az Északi-sarkvidéken és a 100 km magasságban lévő Kármán-vonal közelében, vagyis nagy tengerszint feletti magasságokban fogják alkalmazni.

Az űrközeli missziókhoz a vadászgépnek olyan motorral kell rendelkeznie, amely képes atmoszféra, levegő nélkül működni.

A teljesen felszerelt MiG-41 képes lesz:

hiperszonikus sebességgel repülnek (5500 km / h-ig) 1500 kilométer hatótávolság akár 100 kilométer magasságban is repülni

Hírdetés

A MiG-41 új lopakodó technológiákat fog használni, mivel az ötödik generációs Su-57 vadászgéphez használt meglévő radar-elnyelő anyagokat csak a szuperszonikus küldetésekre tervezték.

Az új orosz vadászrepülőgép minden modern típusú rakétát hordoz, például a hajó elleni Zircon és a többcélú Kinzhal rakétákat.

Ezen felül a repülőgépnek lesz a világ legerősebb R-37 levegő-levegő rakétája, amely akár 300 kilométer távolságra lévő célokat is képes eltalálni. A jelenleg alkalmazott rakétát a jövőben a 400 km-re tervezett KS-172 váltja fel.

2018-ban a MiG vállalat igazgatója elmondta, hogy az új elfogóval elfogott munka folytatódik.

Jelenleg a munka a kutatási és fejlesztési szakaszon megy keresztül, míg a repülőgép tervezési projektet ebben az évben kell elkészíteni, írja a TASS.

Magyar Tudat Nemzeti Hírportál

The post Oroszország a világ legfejlettebb harci gépének fejlesztésén dolgozik: Íme a MiG-41 appeared first on Magyar Tudat Nemzeti Hírportál.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »