Oroszország, a turbina nagyhatalom

Oroszország, a turbina nagyhatalom

2015-ben Oroszország javára fordult a világ, hiszen nagy áttörést hozott export szinten a nagy teljesítményű turbinák gyártása.
Ennek az összetett és rendkívül költséges berendezésnek több a pénzügyi haszna, mint a fegyverek eladásának.
Erőteljes, izmos turbina – egy darab hatalmas szerkezet, melynek összehasonlítása más gyártmánnyal, emberi mértékkel nem lehetséges.
Legfeljebb modernebb hajó vagy repülőgép alkatrésszel lehet összevetni.

A Szaratov gyárban készítik a 68 megawattos monstrumot, melynek súlya 314 tonna, a kerék átmérője 10,3 méter, minimum egy 15 emeletes épületben lehet elhelyezni.

A kések precíziós megmunkálását ékszerészek végzik, mert itt tízezred milliméteres pontossággal kell dolgozni.

Természetesen a költség az ilyen termékek, hogy hatni még a pénzügyi titánok. Például, a 10 új turbina erőmű költség 11 milliárd rubelt. A Bratszk vízerőmű turbinakerék 18 helyettesítési költsége 2,7 milliárd rubelt. Ugyanez a Szaratov HPP tervezi a 12 év helyett 21 vízturbináért, hogy költsége mintegy 40 milliárd rubelt.

A kolosszus képes előállítani egy kisebb ország energiáját.

Tény, hogy a globális piacon turbinák ára 32.000.000.000 dollár.

Hírdetés

A turbina gyártás történetében most nagyon jól állnak a dolgok. Csak az elmúlt hat hónapban Oroszország több berendezést szállított Törökországnak, Finnországnak, Üzbegisztánnak, Kínának és Lettországnak.

A fő hangsúly a turbina megrendelés szempontjából Latin-Amerikára esik. Ez a legérdekesebb terület. A hegyek uralta Latin-Amerikában, Paraguay, Uruguay, Peru és Brazília lesz a fő megrendelő, ahol az energia előállítás 70 °-át biztosítja ez a technika.

Ezek a berendezések 2-3-szor olcsóbbak, mint a német, vagy amerikai gyártmányok.

Az Orosz Föderáció a közelmúltba szerződést kötött Argentínával, Chilével és Mexikóval, írja a Stockin Focus.

magyartudat.com

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »